Boganmeldelse – Okker gokker af Matthew Arlidge

Boganmeldelse - Okker gokker af Matthew Arlidge

Okker gokker er første bind i serien om Helen Grace. Bogen er skrevet af den engelske forfatter Matthew Arlidge, som er opvokset i storbyen London.

En ung kvinde kommer apatisk og dødsangst ud fra en fjerntliggende skov med livet hængende i en tyndt hængende tråd. Historien, hun har at fortælle, virker alt for usandsynlig til at kunne være sand. Et par dage efter dukker der dog endnu et offer op ud af det blå, og politiet begynder at kunne se et skræmmende mønster. Ofre bliver stillet overfor et frygteligt valg: dræb eller bliv selv dræbt. Det er nu op til Helen Grace at jagte og finde frem til den ondsindede morder, inden endnu flere uskyldige ofre bliver sat skakmat.

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg var fuldstændig oppe og ringe over handlingen i Okker gokker. Det psykiske spil, der opstår, mellem de tilfangetagne er vanvittigt interessant, og kunne efter min smag godt være beskrevet endnu mere i detaljen. Bogen fokuserer mest af alt på, hvem der i givet fald først vælger at træde frem og forsøge at gribe fast om pistolen for at redde sig selv.

Da filmen Saw udkom i 2004, var jeg kun 12 år gammel. Alderen afholdt mig dog ikke fra at se filmen med nogle venner til en såkaldt filmaften. – at vi alle have mareridt om splatterfilmens handling 3 måneder efter, er en anden fortælling og i denne sammenhæng i virkeligheden fuldstændig underordnet. Men filmens handlingen, og det faktum at de indespærrede fik muligheden for at befri dem selv, hvis de enten gjorde skade på sig selv eller andre, mindede mig i høj grad om Okker gokkers handling. Her har de to indespærrede også muligheden for at befri dem selv – eller at befri deres “cellekammerat”. Jeg kommer formentlig ikke til at have mareridt om bogen, selvom den er uhyggeligt spændende.

Indtil nu er der udkommet 5 bøger i serien om Hele Grace. Sidste skud på stammen hedder ‘Kongens efterfølger’ og blev udgivet 1. marts 2019. For mit vedkommende er der et stykke vej til 5. bind, men det kan være, at jeg tillader mig selv at skippe et par bøger for at være up to date.

Jeg havde en finurlig oplevelse under min læsning, hvor jeg sad og grinte stille for mig selv. Løbende i bogens handling bliver en seksuel akt beskrevet, og jeg var sikker på, at jeg havde fanget pointen. Men jeg blev i den grad taget ved næsen, og jeg vælger at tro, at jeg ikke er den eneste, der faldt i fælden. Jeg vil meget gerne høre i kommentarerne under indlægget, hvis andre også havde følelsen af, at I havde luret denne del.

Jeg vil anbefale Okker gokker til alle, der kan lide en krimi, hvor spændingsniveauet er i top. Forfatteren falder heldigvis ikke i kadence, og han formår at fastholde læserens interesse med sine korte kapitler og en nervepirrende fortælling.

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Jentas, så jeg nævner lige for en god ordens skyld, at indlægget indeholder reklame.


KARAKTER

Nervepirrende til sidste side Okker gokker af Matthew Arlidge
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar