Boganmeldelse – Jeg som anklager af Jakob Buch-Jepsen

Boganmeldelse - Jeg som anklager af Jakob Buch-Jepsen

‘Jeg som anklager’ er en personlig genfortælling af Jakob Buch-Jepsens oplevelser som anklager. Bogen er skrevet af førnævnte anklager med hjælp fra journalisten, Stine Bolther.

Jakob Buch-Jepsen er anklager og advokat, og han fortæller om nogle af sine tidligere forfærdelige og dragende sager i sin bog, ‘Jeg som anklager’. Disse sager er nogle, der helt tydeligt – og meget forståeligt – har påvirket ham både personligt og arbejdsmæssigt.

Vi får delvist lov til at kigge med under kølerhjelmen, når en anklager som Jakob Buch-Jepsen forbereder sig på en kriminalsag. Derudover får man som læser også mulighed for at blive endnu klogere på, hvordan en “ægte” dansk retssag forløber. Ofte hører man om, hvordan en retssag foregår, men det er ofte amerikaniseret og overdramatiseret i forhold til de beskrivelser, som ‘Jeg som anklager’ kommer med.

Bogen er for mig at se primært blevet solgt med påskriften om, at den handler om advokat og tidligere anklager Jakob Buch-Jepsens oplevelser under ubådssagen med Peter Madsen i hovedrollen. Det er naturligvis også bogens primære omdrejningspunkt, men vi får heldigvis også lov til at høre om andre udvalgte sager, som kan bidrage til, at offentligheden får en bedre forståelse for, hvad det vil sige at være offentlig anklager.

Det kan være svært at holde overblik over, hvor mange forskellige true crime bøger, der er udgivet om ægte sager. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, at producenterne bag disse true crime udgivelser – uanset om det er bøger eller tv serier – skal være meget opmærksomme på ikke bare at udgive for at udgive. Fordi genren i den grad har fået et løft de sidste par år.

Som jeg ser det, kan man anskue true crime fra to sider. Enten kan det være en beskrivelse af den skræmmende virkelighed, vi befinder os i, eller også kan det være ren og skær underholdning, og jeg tror, at man skal være meget bevidst om, at det handler om virkelige mennesker, og at det måske aldrig helt bør være ren underholdning. Det er naturligvis også noget, som bogen meget hurtigt påpeger.

Da bogen er opsat lidt som en dagbog, så bliver dele af Jakob Buch-Jepsens privatliv også beskrevet – også hvordan sagerne kan påvirke en ellers udadtil hårdkogt anklager. Han beskriver en uhyggelig tanke, der kom til ham under ubådssagen, hvor han selv og hans piger gerne ville i vandet. Jeg vil ikke afsløre, hvad dette helt præcist indebærer i min anmeldelse, men lad tankerne flyde og du vil formentlig indse, hvad der kom til forfatteren.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget People’sPress – tusind tak for bogen.


KARAKTER

En uhyggelig og ærlig fortælling Jeg som anklager af Jakob Buch-Jepsen
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar