Boganmeldelse – Superstar af Thomas Bagger

Boganmeldelse - Superstar af Thomas Bagger

Superstar er anden bog i serien om Ask Hjortheede og Camilla Staal skrevet af den danske forfatter Thomas Bagger. Jeg har tidligere læst og anmeldt hans første bog her på bloggen, som hedder Den permanente. Denne anmeldelse vil indeholde spoilers om den første bog i serien – jeg anbefaler derfor, at man ikke læser denne anmeldelse, hvis ikke man på forhånd har læst Den permanente – nu er I advaret.

Ask Hjortheede er blevet indlagt med PTSD på et psykiatrisk hospital, efter han så sin kone få skåret halsen over i slutningen af sidste bog. Af samme grund vikarierer Camilla Staal som chef for efterforskningsteamet, Task Force. Camilla får dog ikke meget tid til at falde til, da en ung kvinde bliver fundet med en række bogstaver skåret i sin arm og samtidig også injiceret med scopolamin. Endnu en ung kvinde dukker kort efter op med samme bogstaver i armen – ligheden er, at begge kvinder har deltaget i reality showet, ‘Sinners Island’, hvilket får medierne op af stolene.

Thomas Bagger leverer endnu engang ekstrem høj kvalitet. Jeg var underholdt fra start til slut. Spændingen var i top, og vi får lov til at møde en masse ofre for den hensynsløse gerningsmand.

I Superstar er scenen sat for Camilla Staal, hvilket gør, at vi ikke hører meget om hendes tidligere kollega Ask, selvom han dog engang imellem får lov til at stikke hovedet frem i løbet af bogens handling. Med det menes der ikke, at Camilla Staal er en kedelig karakter, men den ellers gode dynamik fra første bog mellem de to førnævnte hovedpersoner manglede jeg lidt i Superstar.

Jeg håber, at jeg har ret, når jeg siger, at Thomas Bagger har lagt en stor plan for, hvad der skal ske med seriens karakterer i de kommende bøger. I Superstar beskriver forfatteren nogle af de traumer og ubehageligheder, som Camilla Staal har været udsat for i fortiden, og hvordan de oplevelser påvirker hende i denne bog. Mon ikke at der kommer endnu mere information om fortiden for de respektive hovedpersoner i de kommende bøger, der kan udvide både universet og deres karakteristik.

Jeg siger ikke, at nogle af karaktererne i bogen eksisterer i virkeligheden, men jagten på berømmelse – også selvom den berømmelse blot er kortvarig og på bekostning af både værdighed og integritet – kan til tider ses hos nogle af de realitystjerner, der udklækkes år efter år på diverse hoteller rundt omkring i verden. Dermed mener jeg, at Thomas Bagger har ramt ret godt plet i sin skildring af livet som ‘gummi-kendisser’ i sin bog, Superstar.

Kan du lide en god krimi med fuld fart på, så bør du give dig i kast med Thomas Baggers forfatterskab.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Montagne, som også sendte den forrige bog i serien, Den permanente. Tusind tak for bøgerne!  


KARAKTER

Thomas Bagger leverer endnu engang høj kvalitet Superstar af Thomas Bagger
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar