Anmeldelse af Pige under vand – Stephan Garmark

Anmeldelse af Pige under vand - Stephan Garmark

Pige under vand er første kriminalroman i serien om Chris Rantzau Cortes skrevet af den danske forfatter Stephan Garmark. Jeg er kommet lidt sent i gang med serien, men bedre sent end aldrig, ikke?

En ung kvinde ved navn Esther Mathilde Krogh forsvinder sporløst efter en hyggelig bytur. Desværre kan hverken politi eller lokalbefolkning finde den forsvundne pige til trods for den store opbakning til efterforskningen. Forhåbentlig kan den tidligere soldat Chris Rantzau Cortes finde hoved og hale i sagen, da han ved tidligere lejligheder har opklaret en lignende sag. Modvilligt går han med til at hjælpe politiet, og før han ved af det, står han midt i en situation, der involverer rockere, modne mænd og unge kvinder og meget andet.

Chris Rantzau Cortes er en hårdkogt dusørjæger og er på sin vis en lidt atypisk hovedkarakter, som egentlig er ret tiltalende, når alt kommer til alt. Han er hård og til tider også ganske kynisk, men ikke uden at udvise tilpas sympati overfor både “modstandere” og “samarbejdspartnere” – dog kun indtil grænsen er nået. Overskrides denne grænse er der ikke langt fra tanke til handling.
Han lader til at have sig selv nærmest, men lidt efter lidt udvikler Rantzau Cortes sig, og læserens sympati med hovedkarakteren udvikles i takt med udviklingen af hovedpersonen.

Jeg elsker, når forfattere tager lidt “pis” på deres egen genre. Triviallitteratur er et begreb, der bruges om kriminalromaner i bogen her, som jeg forstår det, og denne form for litteratur er jo skabt blot for at underholde – eller det siger Wikipedia om ikke andet. Med Stephans måde at anvende begrebet på, tolker jeg triviallitteratur i denne sammenhæng som noget negativt eller uintelligent om ikke andet og i ‘Pige under vand’ lidt som en sarkastisk bemærkning.

På trods af at ‘Pige under vand’ er fra efteråret i 2018, er det en hyper aktuel bog i disse tider. Der har for ganske nylig været en landskendt influencer i mediemøllen grundet et valg om at sprede budskabet om et sugardatingfirma. 
Men nok om fejltagelser på sociale medier – der er heldigvis ikke nogen udsigter til, at jeg som bogblogger bliver sponsoreret af et sådan firma. Jeg holder mig til bøgerne i stedet for.

Det er yderst sjældent, jeg siger det i mine anmeldelser, men ‘Pige under vand’ er efter min mening skåret helt ind til benet – og måske lidt for langt, hvis man skal gå lidt hårdt til forfatteren. Det er synd, da jeg personligt godt kunne tænke mig lidt mere historie om Chris og hans jagt på sandheden. Men Chris’ trang til hovedpinepiller og danskvand siger også en masse om hovedpersonen, og der vil ganske givet blive åbnet endnu mere op for posen i de to kommende romaner.

Selvom denne anmeldelse skal handle om ‘Pige under vand’ og Stephans roman, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om de to brødre – altså David og Stephan Garmark – af og til skriver eller sparer en del sammen. Der er nogle få ligheder de to trilogier imellem, men det kan også sagtens tænkes, jeg får disse tanker, da jeg har læst begge og måske ønsker at se lighederne.

Med fare for at gentage mig selv, så ser jeg frem til at læse mere om Chris Rantzau Cortes meget snart. 

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget DreamLitt – tusind tak for bogen.


KARAKTER

Dejlig ukompliceret og ligetil Pige under vand af Stephan Garmark
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar