Boganmeldelse – Lodbrogsønnernes død af Lasse Holm

Boganmeldelse - Lodbrogsønnernes død af Lasse Holm

Lodbrogsønnernes død er 3. og sidste bog i Lasse Holms trilogi om de sagnomspundne lodbrogsønner. I samme serie findes ‘Lodbrogsønnernes Hævn’ og ‘Lodbrogsønnernes Ran’. Jeg har kun desværre kun læst den sidste i trilogien, og det kommer min anmeldelse også til at bære præg af.

Året er 853, og Rolf og lodbrogsønnerne er havnet i den Konstantinople garde, hvor de gør tjeneste, hvilket har visse udfordringer, da de er underlagt en kristen herre. En nat finder de en af rigets højeststående mænd myrdet, og alt tyder på, at det er en nordbo, der står bag. Kapløbet mod uret er sat i gang, og da ligene begynder at dukke op til overfladen i hobetal, begynder tingene at se sort ud. Rolf leder en efterforskning, som skal løse mysteriet om mordene på alle de mange døde, men han ender med flere ubesvarede spørgsmål, end han startede ud med. Hans søgen leder ham ind i magtens centrum, og inden han ved af det, brænder jorden under ham og resten af nordboerne.

Som jeg har nævnt i begyndelsen af denne anmeldelse, har jeg ikke læst de to første bøger i serien. Jeg sidder derfor med en lidt mærkelig smag i munden af manglende forløsning efter at have vendt den sidste side i Lodbrogsønnernes død.
Et lille tip til andre nye læsere kommer derfor her:

Bør man have læst de to foregående bøger i trilogien? : Ja. Burde jeg også have gjort det? : Bestemt. Fortryder jeg nu, at jeg ikke fik læst de to bøger inden? : Helt afgjort.

Hvis man forventer at få en genfortælling af handlingen fra tv-serien, Vikings, så kan man godt tro om igen. Selvom serien, der vises med danske undertekster på HBO, er underholdende på mange niveauer, så er der rigtig mange uoverensstemmelser med virkeligheden, som Lasse Holm på bedste vis forsøger at råde bod på ii sin roman. Jeg vil ikke komme med et bud på, hvad jeg synes bedst om, fordi begge versioner er gode hver for sig.

Romanen er delt op i 3 dele, som beskriver Rolf Rapkæfts, som han blandt andre ting bliver kaldt, erindringer i 3 forskellige faser. Scenerne er godt beskrevet og dialogerne levende, og bogen afspillede sig for mine øjne som i en film – måske det skyldes, at jeg har set samtlige afsnit af den føromtalte serie, Vikings.

Lasse Holm har heldigvis inkluderet adskillige sagn og nordiske myter i sin fortælling om Lodbrogsønnerne. Flere af disse myter kan også findes i Neil Gaimans bog om Nordisk mytologi. Efter jeg havde læst Lodbrogsønnernes død, så glædede jeg mig faktisk til at læse den historiske note på en af de sidste sider i bogen, da flere ting ikke stemte overens med fortællinger, jeg tidligere enten har læst eller fået fortalt. Når man, som jeg, er lidt af en historienørd uden at gøre noget særligt ud af det, så er det altid dejligt at få flere synspunkter af samme historie tilføjet.

Det er alt i alt en god fortælling, der fortjener mange læsere.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Tusind tak for bogen og læseoplevelsen.


KARAKTER

Ganske fin afslutning, men mangler lidt for at toppe Lodbrogsønnernes død af Lasse Holm
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar