Boganmeldelse – Germania af Steffen Nohr

Boganmeldelse - Germania af Steffen Nohr

‘Germania’ er en ny thriller af den danske forfatter Steffen Nohr. Jeg har tidligere læst en af hans udgivelser ved navn ‘Amazonas’, som jeg egentlig fandt ganske underholdende. Dette er en selvstændig roman og har intet med førnævnte udgivelse at gøre – tro mig, jeg har selv spurgt forfatteren, da jeg var lidt i tvivl om noget i bogen, men mere om det senere.

Den ledende chefforsker og fysiker ved navn Wagner Ziegler i Tysklands 1945 bliver indkaldt til Wewelsburg-slottet, hvor Rigsføreren venter. Her bliver han betroet en af den slags opgaver, der kun betros til de vigtigste personer. Sammen med sit forskerteam skal Wagner på en lang togrejse. 
I Danmark, hvor årstallet i stedet hedder 2016, finder vi Mark Kohn som er tidligere frømand og nu arbejder som CIA-agent. Med et vennepar besøger han den lokale biograf i det midtjyske. Den hyggelige stund viser sig dog at være en stakket frist, da den stormes af bevæbnede mænd, som helt tydeligt leder efter noget i lokale biograf – Projekt Germania.

Det var noget af en introduktion til denne thriller, det er jeg udmærket bevidst om, men jeg tænkte, at jeg ville forsøge at gengive forlagets beskrivelse kombineret med egne iagttagelser efter bedste evne. 

Tiden skifter af og til mellem 1945 og 2016, men det er på ingen måde forvirrende, når man læser, da kapitlerne er delt således op, at de indledes med en indikation af tid og sted. 

Romanen rummer godt og vel 490 sider, hvilket kan synes af meget, men det tager ikke mange øjeblikke at lade øjnene passere ned over siderne. Og så gør det heller ikke noget dårligt, at spændingen holdes i ave på trods af de til tider abrupte skift i tid og sted.
Alle de mange geografiske placeringer kan godt virke lidt rodet hver for sig, men når man sammenholder det hele, giver det pludselig langt bedre mening. Så føler du, at du har svært ved at finde hoved og hale i handlingen, så tøv ej. Fortsæt med at samle de forskellige brikker, så du til sidst får et komplet billede.

Forfatteren synes at have vis indsigt i Forsvaret og Forsvarets brug af våben, træning, uddannelser mv. Det ved jeg ikke om er ren indbildning – ellers er det godt pakket ind.
Og selvom min egen tid i Forsvaret var relativt begrænset, lærte jeg dog alligevel en ting eller to. Herunder at der ikke er noget i den militære verden, der hedder “camouflage” eller “tank”. I stedet hedder det “sløring” og “kampvogn”. Dette er termer, som forfatteren ligeledes har styr på, hvilket kun kan glæde en lægmand som jeg selv – sarkasme kan forekomme her.

Steffen Nohr er, som jeg ser det, endnu en usleben diamant på den danske spændingsscene, også selvom udgivelserne efterhånden er mange. Der mangler desværre stadig nogle små facetter og nuancer, før han kommer helt op, hvor det er rigtig sjovt i min bog. Men når det er sagt, er der rigtig mange gode ting at fremhæve ved hans forfatterskab og særligt ved ‘Germania’, og det at drive en fortælling frem med konflikter, drama, modsatrettede roller og så fremdeles lykkedes rigtig godt for Hr. Nohr.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup.


KARAKTER

Germania – en spændingsroman i særklasse Germania af Steffen Nohr
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar