Afdeling N af Jørn Moos og Nana Askov – boganmeldelse

Afdeling N af Jørn Moos og Nana Askov| Boganmeldelse

Afdeling N er en dansk true crime-fortælling, hvor vi hører om Jørn Moos’ liv og hans arbejde i det danske politi. Det er en barsk beretning og samtidig personlig, så smøg ærmerne op og forbered dig på at komme helt tæt på narkokriminaliteten og den virkelighed, der gemmer sig på den anden side.

Jørn Moos får for alvor lov til at se narkokriminaliteten i sin reneste form. Narkoen fik sit indtog i Danmark i omkring 1970’erne. Egentlig startede det blot med lidt hashhandel her og der, men Jørn Moos får hurtigt øjnene op for den organiserede kriminalitet med internationale bagmænd, som omsætter for mange millioner af kroner. I bogen bliver der beskrevet, hvordan politiets arbejdsmetoder kan være med til at bekæmpe denne kriminalitet.

Vi får lov til at komme med ned under motorhjelmen, hvilket er yderst spændende, hvis man ønsker at vide lidt mere om politiets arbejde i narkoafdelingen, men vi kommer aldrig helt i materien efter min mening. Det havde jeg heller ikke regnet med, men det havde da ikke gjort noget, hvis der for alvor blev åbnet for sluserne, selvom ‘Afdeling N’ som tidligere nævnt er en barsk fortælling.

Man skal vide, at det altså er en personlig beretning om, hvordan Jørn Moos’ liv har været. Hvordan han gik fra almindelig betjent til at besøge USA og DEA (Drug Enforcement Administration) til at blive ansat i den nye Afdeling N i det danske politi. Vi kommer rundt om nogle af de store danske sager, som også har været belyst i medierne gennem tiderne. I min optik er bogen aldrig rigtig mere end blot underholdende. Der er ingen sønderrivende spænding, som man måske kan opleve i andre true crime-romaner, desværre.

Til sidst får vi Jørn Moos’ egen holdning til kriminaliseringen af hash, og hvad det havde af betydning for hans arbejde. Han ytrer derudover, at det vil frigøre store ressourcer, hvis hashen flyttes fra de kriminelle bander til noget andet. Han kalder det ydermere dobbeltmoral fortsat at kalde brugere af hash for kriminelle. Det er for mig at se ganske interessant, når der er så mange, som udtaler offentligt, at hash og brugen af hash ikke bør legaliseres. 

Er du til true crime, så er denne udgivelse et kig værd.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er hørt som lydbog på tjenesten Mofibo, af hvem jeg fået sponsoreret et abonnement.


KARAKTER

Et kig værd for alle true crime-fans Afdeling N af Jørn Moos og Nana Askov
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar