Boganmeldelse – Et ubetydeligt mord af Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig Andersen

Boganmeldelse - Et ubetydeligt mord af Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig Andersen

Et ubetydeligt mord er skrevet af det danske forfatterpar Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig Andersen. Bogen er en selvstændig krimithriller fyldt med action og med et højt energiniveau.

En lastbilchauffør bliver fundet dræbt i Østjylland, og den kvindelige efterforsker Tessa Højmark bliver sat på sagen. En mulig gerningsmand, som for år tilbage – i en fortsat uopklaret sag – mistede sin ekskone ved et brutalt mord, bliver til alles overraskelse hurtigt opsnuset, og sejren samt en mulig forfremmelse synes nær for Tessa – men herfra går det kun ned ad bakke for hende.

Bogen starter med et voldsomt mord på en kvinde, som tilsyneladende ikke har gjort sig skyldig i andet end at være gift med et bandemedlem i en rockerbande. Selvom prologen i bogen starter med gaspedalen trådt i bund, så synes jeg, at de første par kapitler var lidt sløve i optrækket.

Vi følger i det første lange stykke tid to forskellige hovedpersoner, Tessa Højmark Andersen, som arbejder i politiet, og Adam Forsberg, som arbejder som sikkerhedskonsulent i et privat firma. Disse to historier bliver rigtig fint slået sammen i løbet af bogens handling, så man som læser får en komplet oplevelse af fortællingerne – hver for sig og sammen. Begge parter får hver især mere brug for den anden end først antaget.

Jeg så mig desværre sur på flere dialoger, hvor små udvekslinger ikke er oversat til dansk. Her har man i stedet valgt at holde fast i det sprog de enkelte personer taler som modersmål.
Jeg taler hverken spansk, tysk eller russisk, så her var i virkelig på udebane. Til sidst blev jeg så træt af de ‘manglende’ oversættelser, at jeg helt lod være med at forsøge at finde en mening med galskaben.

‘Et ubetydeligt mord’ er som tidligere nævn sprængfyldt med action. Det betyder, at alting sker meget hurtigt, men det var for mit vedkommende ikke altid positivt. Handlingen virker til tider febrilsk og over forceret.
Det var lidt som at sidde i en rutschebane i Tivoli. Enten var handlingen helt i top hvad angår action, og ellers var den dybt nede i kælderen, hvor jeg til tider skulle tvinge mig selv til ikke at lægge bogen fra mig.
Bogen virkede samtidig, som om den  nogen gange var alle steder på én gang uden helt at kunne finde ro. Det blev til dels samlet op til sidst, men jeg synes stadig, at den var lidt for vildfaren i visse passager.
Selv bagsideteksten på bogen virkede for mig forvirrende.

Jeg har ikke tidligere læst noget af det danske forfatterpar. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg har aldrig stødt på deres forfatterskab. Hvorvidt de skriver en efterfølger til ‘Et ubetydeligt mord’, skal jeg ikke kunne sige, men der kommer helt sikkert mere fra deres hånd i fremtiden.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget HarperCollins Nordic.


KARAKTER

Handlingen føltes febrilsk og ‘all over the place’ Et ubetydeligt mord af Michael Lindholm og Lisbeth Zornig
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar