Anmeldelse – Den som dræber – Fanget af mørket

Anmeldelse - Den som dræber - Fanget af mørket

‘Den som dræber – Fanget af mørket’ er en relativ ny serie på 8 afsnit, der kan streames på Viaplay. Serien er en uafhængig ny sæson i stil med den tidligere sendte serie med samme navn på TV2 – og efterfølgende film ligeledes med samme navn.

En ung pige har været meldt savnet af sin familie i over et halvt år, siden hun en aften forsvandt på vej hjem fra en gymnasiefest i Greve. Politiet er stadig helt på bar bund i sagen, som de var, da anmeldelsen første gang landede på politigården. Selvom håbet synes fuldstændig slukket, har efterforskeren Jan Christensen afgivet et løfte til pigens mor og bror om at fortsætte med at lede efter deres datter og søster.
Med til at hjælpe Jan er profileringseksperten, Louise, som netop er hjemvendt fra London.

Gerningsmanden introduceres relativt tidligt i serien, hvilket åbner op for en løbende jagt på visheden for politimanden Jan og pigens familie gennem de resterende afsnit.
Jeg skal ikke kunne sige noget om, hvor stort et budget serien har haft, men der er kun blevet anvendt semi-kendte samt for mit kendskab helt ukendte danske skuespillere. Og det var synd, fordi det synes jeg godt, at man kunne mærke. Det betød nemlig, at præstationerne havde et meget svingende niveau på tværs af skuespillerne.

Billederne er flotte. Virkelig flotte. Årsagen er, at de har fået smurt et tykt lag sminke på i form af en solid omgang color grading. Det er det, de fleste måske også sammenligner med filtre, som vi kender fra Instagram og lignende medier. Det ser ekstremt lækkert ud for os som modtagere og er med til at højne helhedsindtrykket af den til tider trivielle krimiserie, der kører lidt i tomgang.

Umiddelbart tænker jeg, at det ganske givet må være virkelig svært at finde på et 100% originalt plot til enten en roman, tv-serie eller film. Hvorvidt det var tanken eller målet med ‘Den som dræber – Fanget af mørket’ skal jeg ikke kunne sige, men det er ikke lykkedes efter min mening. Jeg synes, at man har set plottet før – i højere eller mindre grad.

Jeg elskede de første par afsnit, da de begge både startede og sluttede med fuld power. De var spændende, nervepirrende og til tider også uhyggelige. Desværre kunne de efterfølgende afsnit ikke følge med den fremragende start, og det virkede mest af alt, som om at de første afsnit blot var falske appetizers.
Serien ebbede som nævnt herover lidt ud i midten, men heldigvis for ‘Den som dræber – Fanget af mørket’ og Viaplay slutter serien rigtig fint af til sidst.

Alle 8 afsnit af ‘Den som dræber – Fanget af mørket’ kan streames med et abonnement på Viaplay. Rigtig god fornøjelse.


KARAKTER

Intet ud over det sædvanlige Den som dræber – Fanget af mørket
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar