Min måned – april 2019

Min måned - april 2019

April 2019 har været en spændende måned fyldt med oplevelser på bog-fronten. En af de helt store var årets Krimimesse i Horsens, som jeg besøgte med min far, der også skriver indlæg og anmeldelser her på bloggen af og til. Vi startede weekenden ud med et bloggerarrangement hos Politikens Forlag.
Her blev vi budt på morgenmad i selskab med nogle af landets bedste kriminalforfattere, som fortalte om deres seneste udgivelser og lidt om deres kommende bøger. Det var en interessant oplevelse, som jeg er glad for at have fået muligheden for at deltage i.

I løbet af weekenden var vi rundt og høre en lang række samtaler med diverse krimiforfattere og deres interviewere. Derudover fik vi en snak med forskellige forlag, som enten er eller vil blive præsenteret her på bloggen – i form af anmeldelser.

Søndagen blev afsluttet med afgørelsen af konkurrencen Danmarks bedste krimiblogger 2019, som jeg blev indstillet til af læserne. Prisen gik til en af de andre kandidater, som i den grad fortjener titlen.
På trods af nederlaget blev jeg interviewet af Fyens Stiftstidende, som bragte en fin artikel om mig og bloggen. Vi talte om stort og småt, men også om mål, drømme og ambitioner. Det blev til en spændende snak, som kan læses på fyens.dk.

Jeg fik ikke fejret ‘Bogens dag’ på nogen særlig interessant måde, men jeg fik da trods alt læst lidt i en af de mange bøger, der står og samler støv på hylden.

Anmeldelser i april 2019

Jeg startede måneden ud med at anmelde Solo af Jesper Stein. Bogen er den 6. i rækken om den kompromisløse Axel Steen, som nu har fået et nyt spændende job i den private sektor – nemlig som sikkerhedskonsulent. Bogen er ganske enkelt fremragende, og jeg ville ønske, at jeg stadig havde den til gode.

Intet mindre end døden af Erik Storey var næste bog på listen, og det er en bog, der også i den grad har fart på. Jeg sammenlignede den med en film, hvor The Rock og Mark Wahlberg spiller hovedrollerne, og det holder jeg egentlig stadig fast i.

Camilla Grebe har fået fantastisk mange roser for sine kriminalromaner, og hun har endnu engang skrevet en ganske glimrende bog i form af Dvale. Bogen følger flere perspektiver, men bliver fint snøret sammen til sidst.

Ofrenes offer af Bo Svenström var et nyt bekendtskab for mig og formentlig også for rigtig mange andre. Det er nemlig hans debutkrimi, og det slipper han ganske godt fra. Jeg var betaget af hans forfatterskab og gav bogen 4 ud af 5 stjerner.

Jeg er kommet et skridt videre i serien om Ravn. Savnet af Michael Katz Krefeld er 2. bog i serien om den hårdkogte eks-strisser fra Christianshavn. Desværre synes jeg lidt, at den falder i kadence i forhold til sin forgænger, men den er helt sikkert værd at læse, hvis man var glad for Afsporet.

Andreas Antoni Lund skrev en mail til mig for længe siden for at høre, om jeg havde lyst til at anmelde hans bog, Hellborn. Efter jeg havde læst bagsideteksten, var jeg solgt. Både teksten og den fulde bog mindede mig om Limitless, så hvis du var/er fan af den, så bør du måske kigge nærmere på Hellborn.

Små diskrete drab / Sprækken af Jussi Adler-Olsen er en lille genudgivelse for at stilne den store trang efter mere Afdeling Q. Bogen indeholder 2 små og korte kriminoveller, der klarer sig ganske fint hver især. Jeg er ikke den store tilhænger af formatet, men bogen fik alligevel 3 stjerner.

Næste bog på listen er en ny og lidt anderledes krimi. 1793 af Niklas Natt och Dag handler nemlig om det gamle Sverige, hvor vi får lov til at følge to nye spændende personer, der alt andet lige mindede mig om Sherlock Holmes og hans kompagnon Watson. Fantastisk beskrivende, men det blev lidt langhåret i længden.

Den sidste bog, jeg fik anmeldt i april var Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem. Det er første bog i serien om hans hovedperson, Fabian Risk. Jeg er lidt sent ude, men jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg fik lyttet til denne kriminalroman. Det er en fremragende og uhyggelig fortælling.

Min far fik også lov til at komme med sit indspark her i april, og det blev denne gang Den stumme død af Volker Kutscher, der blev læst og anmeldt. Bogen er en fortsættelse til ‘Den våde fisk’ om det dekadente Berlin.

Blogindlæg i april 2019

Sidst men ikke mindst vil jeg hurtigt gøre reklame for 2 blogindlæg, jeg også fik lagt online på bloggen, som er henholdsvis 5 gode krimier til påsken – det er naturligvis lidt sent til denne – og indlægget om, hvordan du kan lytte til lydbøger helt gratis.

Tak fordi du læste med – til vi ses igen.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar