Anmeldelse af Lazaruseffekten – Tom Egeland

Anmeldelse af Lazaruseffekten - Tom Egeland

Lazaruseffekten er syvende bind i serien om arkæologen og professoren Bjørn Beltø og er samtidig en kæmpe mursten af en roman. Hele serien er skrevet af den norske forfatter Tom Egeland, og er man til konspirationsthrillere, så er forfatteren absolut et kig værd. Det er første bog, jeg læser af forfatteren, og jeg blev på ingen måde skuffet.
Den norske arkæolog er denne gang på jagt efter noget rigtig gammelt. Et manuskript fra oldtiden: De Dødes Bog. 

Indholdet af den selvsamme bog er eftertragtet af mange – heriblandt en hemmelig og ældgammel munkeorden, der vil gøre alt, der står i deres magt for at få fingrene i manuskriptet. For det ikke skal være løgn så er et amerikansk hold af forskere ved at undersøge, hvad der sker med os, når vi dør, og hvad der sker med vores sjæl, når døden indtræffer. Er der en forbindelse mellem forskerholdet og det gamle manuskript? 

Lazaruseffekten er en bog lige efter mit hjerte. Vi får masser af tempo, et sprog alle kan forstå, den er konspiratorisk til fingerspidserne, den er krydret med en omgang massiv spænding, og så blander den flere genrer og lader historierne glide ind og ud mellem hinanden.
Er du til Dan Brown, som langt de fleste kender, men endnu ikke har læst noget af Tom Egeland, bør du gøre dig selv den tjeneste lige at læse lidt mere om forfatteren, fordi Lazaruseffekten er virkelig vellykket.

Hvis du ikke har helt styr på geografien og hurtigt bliver rundtosset, hvis det går for hurtigt, så fortvivl ej. Kapitlerne indledes med en geografisk bestemmelse, så vi som læsere har nogenlunde styr på, hvor i verden vi befinder os. Fordi det går hurtigt. Og Bjørn Beltø rejser en pokkers masse for at opklare det største mysterium, han har stået overfor.

En god konspirationsthriller giver mig altid følelsen af at ville vide endnu mere om de omdiskuterede emner og elementer. Nogle gange er tingene så tilpas velbeskrevet, at man næsten skulle tro, at langt størstedelen er sandheden selv. Jeg er formentlig ikke alene, og derfor har forfatteren også udarbejdet en “fakta-sektion” til sidst i ‘Lazaruseffekten’, hvor nørderne – det er sagt med den største respekt – kan få stillet de mange lyster og læse om, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion.
En god thriller er ligeledes et konstant spørgsmål om, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Hvem kan Bjørn stole på, og hvem bør han holde sig fra. Jeg var flere gange i tvivl, og jeg tror, at mange vil stå i samme situation.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Turbine


KARAKTER

Den norske Dan Brown Lazaruseffekten af Tom Egeland
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar