Hvem er Gyldendal?
Gyldendal er efterhånden mange ting, og en af disse er, at det er landets største forlag. Denne artikel vil forsøge at dykke ned i, hvad forlaget Gyldendal er for en størrelse og på den måde skære en masse andre ting fra. Ordbogen vil ikke blive berørt yderligere, da det ikke umiddelbart ikke er relevant for hverken bloggen eller artiklen. Hvad er inkluderet i forlaget, og hvilke andre forlag er ejet af ovenstående moderselskab.
Gyldendal udgiver en lang række af nationale og internationale forfattere. Disse er inden for vidt forskellige genrer, og på den måde spænder forlagets bredde bredt. Litteraturen inkluderer både kriminalromaner, digte, noveller og andre former for skønlitteratur.
Sender Gyldendal anmeldereksemplarer?
Som det tidligere er blevet nævnt i en anden artikel, så modtager boganmeldere og bogbloggere en masse anmeldereksemplarer i form af bøger. Forlaget Gyldendal er ikke en undtagelse, så de sender også gerne bøger afsted. De har dog nogle lidt andre krav til deres anmeldere end andre forlag har. De forventer, at man kan fremvise en masse tal og statistikker fra ens bogblog, som skal kunne være med til at bestemme, hvorvidt man er kvalificeret til at modtage deres bøger til anmeldelse. Dette er naturligvis meget naturligt og elementært, men det betyder, at man som anmelder skal have opsat sporing på ens hjemmeside, som kan indsamle disse brugbare data.
Hvem ejer forlaget Gyldendal?
I efteråret 2019 valgte forlaget Gyldendal, der på daværende tidspunkt allerede ejede forlaget Rosinante&Co – og herunder andre forlag – at lægge de to forlag sammen. Dermed valgte de at opsige samtlige medarbejdere i Rosinante&Co, hvilket betød, at de oprindelige medarbejdere i Gyldendal formentlig skulle til at arbejde endnu hårdere.
Udover at eje andre mindre forlag, så eksisterer bogklubben fortsat. Bogklubben Gyldendal var ekstremt populær for nogle år tilbage, men de servicerer fortsat over 150.000 mennesker i Danmark med denne service. Hvorvidt dette vil vare ved i fremtiden skal være usagt. De digitale platforme såsom Bookmate, Saxo Premium og Mofibo gør det måske sværere og sværere at overleve som analog og fysisk bogklub. Nu kan læserne læse lige de bøger, de ønsker, ved at betale et fast beløb, ligesom de har været vant til gennem bogklubben.