Min måned – September 2019

Min måned - September 2019

September 2019 er nu forbi, og det har været en rigtig fin måned, hvad angår læsning. Både min far og jeg har bidraget med indhold her på bloggen, så der har været nok at tage fat på for jer, der læser med.

Selvom anmeldelserne er mange, så føler jeg, at jeg på en måde skal tvinge mig selv til at læse i øjeblikket – formentlig grundet travlhed og mindre overskud.
Jeg har været ansat hos min praktikvært, som jeg fortalte om i den seneste månedsopdateirng i to måneder, og jeg føler fortsat ikke, at jeg har specielt meget fritid, når jeg kommer hjem. Mine dage forsvinder hurtigere og hurtigere i takt med at dagene bliver kortere. 
En ganske normal arbejdsdag for undertegnede består af en alarm, der ringer kl. 05:15. Herefter sidder jeg i toget mod København i ca. halvanden time. Fyraften indtræffer allerede kl. 15, hvor jeg begiver mig mod hovedbanegården, idet mit tog afgår kl. 15:21 mod Odense. Efter halvanden time og en kort cykeltur er jeg tilbage i lejligheden. Sådan forløber mine dage mandag til torsdag frem til december.
Trætheden og et mindre overskud til at hive bøgerne ned fra hylderne er derfor at mærke i øjeblikket, desværre.

De fleste har noteret sig, at programmet til årets Bogforum er landet, og jeg må indrømme, at jeg fortsat i tvivl om, hvorvidt det er et program, der taler til min indre kriminørd. Tiden vil vise, om jeg tager afsted mod Bella Centret i år. 

I min seneste månedsopdatering nævnte jeg kort, at jeg formentlig ville lave en serie- anmeldelse – altså af en tv serie. Ja, det blev det så ikke til i denne omgang. Jeg ser serier, jeg får dem bare ikke anmeldt – men nu er det jo selvfølgelig også en bogblog.

Læste bøger i september 2019

Måneden startede med en anmeldelse af en forfatter, der selv skrev til mig. Keld Broksø har udgivet Fjendespor, som jeg “kun” kunne give 3 stjerner, da den ikke faldt i min smag, og fordi den var lidt for tung.

Jeg nævnte i min anmeldelse af Københavns Brand, at jeg er stor tilhænger af de bøger, der udgives af forfattere, som ikke er kendt af den brede befolkning. Jeg glæder mig til at fortsætte serien, Manus Albino.

Katrine Engberg udgav i begyndelsen af september sin 4. bog, Vådeskud. Det er en fortsættelse i samme serie som tidligere. Jeg vil anbefale, at man læser hele serien, før man kaster sig over den seneste.

Håkan Nesser er en pudsig forfatter, og jeg tror, at man lige skal forstå måden, han skriver på. Det er jeg desværre ikke nået til endnu, og af samme grund gav jeg kun Halvmorderen 3 stjerner.

Er du vimmer for en fremragende retssalskrimi, den svenske forfatter Mattias Edvardsson har skrevet. En helt normal familie beskriver en forbrydelse begået af et familiemedlem fortalt fra tre perspektiver – samt deres oplevelser i retten.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen. Jeg er kæmpe fan af de græske myter og fortællinger. Derfor blev jeg simpelthen så glad, da jeg fandt ud af, at Stephen Fry udgav endnu en bog på dansk. Helte handler om de græske – ja – helte, og deres bedrifter på godt og ondt. 5 stjerner til den britiske forfatter.

Tina Frennstedt har skrevet en ny svensk cold case bog, som desværre blot blev endnu en i rækken for mit vedkommende. Forsvundet, som bogen hedder, var såmænd spændende nok, men der var blot for mange udfald.

Mordet på en havfrue er skrevet af en ny dansk krimitrio. Gutterne bag pseudonymet A. J. Kazinski har teamet op med Thomas Rydahl. Sammen har de skrevet en formidabel kriminalroman med den største danske forfatter nogensinde i hovedrollen.

Sidst men ikke mindst har jeg skrevet en anmeldelse af den seneste bog af Steffen Jacobsen. Proxy er en af den slags bøger, hvor man blot læser for at blive underholdt. Der er ikke plads til meget andet end action.

Ole Hous anmeldelser

Toplitzgåden er skrevet af den nye danske krimiforfatter Jesper Marcussen. Jesper skrev til mig, Mathias, at min far formentlig ville værdsætte bogen i højere grad end jeg. Derfor fik han også lov til at anmelde bogen. Og min far syntes faktisk godt om bogen med det historiske bagtæppe fra 2. Verdenskrig.

Forventningerne var mange, da David Lagercrantz kastede sig over den spændende hovedperson Lisbeth Salander efter Stieg Larssons død. Desværre blev det aldrig helt godt, og specielt sidste del i trilogien, Hende der må dø, var en skuffelse. Kun 2 stjerner kunne gives af Ole Hou.

Tusind tak fordi I læser med på bloggen og læse indlægget her om læste bøger i september 2019. Det er vi begge meget glade for!

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar