Min måned – marts 2019

Min måned - marts 2019

I marts 2019 skete det langt om længe. Jeg er blevet nomineret til “Danmarks bedste krimiblogger 2019”, og jeg er ovenikøbet gået videre til finalen, hvor vinderen af prisen vil blive offentliggjort på Krimimessen i april.

Et af mine mål for bloggen i år var at blive nomineret til en pris, hvilket er lykkedes nu. Det er noget, jeg er ekstremt stolt og beæret over. Virkelig. Så jeg vil egentlig bare sige tusind tak for modtagelsen i denne branche – af både læsere og andre bogbloggere.
Et af mine andre mål for året var at komme på bagsiden af en bog, hvilket skete i februar. Nu har jeg kun ét mål tilbage for året, hvilket jeg måske vil løfte sløret for, når jeg kommer lidt nærmere på målstregen.

Jeg har ladet mig fortælle, at dette semester bliver presset grundet løbende eksaminer samt mængden af undervisningstimer. Jeg har dog forsøgt at uploade en lang række anmeldelser af kriminalromaner op til Krimimessen, da jeg formentlig vil have lidt mindre tid i den kommende periode.
Jeg har sagt det før, men jeg har på fornemmelsen, at det er gældende denne gang.

Boganmeldelser i marts 2019

Min far startede måneden ud med at anmelde Intrigo af Håkan Nesser. Det er en samling af tidligere noveller/kortromaner i én bog samt én ny. Bogen blev tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Modtryk.
Falske værdier af Lee Child er første bog om den rodløse Jack Reacher, som også er blevet filmatiseret med Tom Cruise i hovedrollen. Min far har skrevet en lang og fyldestgørende anmeldelse af bogen.

Jeg har anmeldt Okker gokker af Matthew Arlidge, og jeg var stor fan af hele måden, bogen var bygget op på. Bogen er første bind i en serie om efterforskeren Helen Grace.
Derudover har jeg anmeldt Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor. Det var en bog, jeg virkelig var betaget af. Jeg synes sagtens, at man kan mærke, hvor hun henter sin inspiration fra – uden at det bliver et rip off.
Jeg anmeldte Selfies af Jussi Adler-Olsen, da der efterhånden ikke er længe til, at den længe ventede 8. bog i serien om Afdeling Q udkommer. Jeg glæder mig helt vanvittigt – ligesom også størstedelen af andre krimielskere i Danmark gør.
Jeg har anmeldt Havhvepsen af Tommy Thorsteinsson, som er 2. bog i serien om Anna Blaafalk. Bogen er en fremragende kriminalroman, der opfylder alle facetter. Derudover har forfatteren anvendt min bedømmelse i sin nye bogtrailer, som kan ses på Facebook via linket her.
Jeg har lyttet til Ulykken af Linwood Barclay og anmeldt den på bloggen. Umiddelbart var det ikke en bog for mig, men da jeg langt om længe kom til slutningen, så blev jeg overrasket. Desværre virkede det lidt for utroværdigt..
Jeg har anmeldt Det brændende brev af Dan T. Sehlberg, og det er en lidt anderledes kriminalroman, end vi ellers kender det. Den er relativt slow paced og til tider lidt kedelig til min smag.
Vinterland af Kim Faber og Janni Pedersen er en ny dansk krimi skrevet af ægteparret, som vi kender fra TV2 og Politiken. Jeg var fuldstændig opslugt fra start til slut. Det er en bog, jeg vil anbefale de fleste at læse her til påske.
Min anmeldelse af Udenfor er hundene skrevet af Gunnar Staalesen blev lagt op på udgivelsesdagen. Jeg synes, at den godt kunne blive lidt tung, men sproget var intet mindre end fremragende.
1 sag for 3 “Annoncen” af Ulla Dueholm synes jeg var lidt for plat til min smag. Derudover mener jeg, at der var en smule mangel på research, og bogen synes mest af alt skrevet af lysten til at skrive.
Til slut har jeg anmeldt Det inderste rum af Jørn Lier Horst, som også blev lagt ud på udgivelsesdagen. Jeg er fan af cold case-bøger, så denne fandt hurtigt vej til min læseliste.

Indlægget ‘Min måned – marts 2019’ indeholder reklame, da størstedelen af de omtalte bøger er modtaget som anmeldereksemplarer af diverse forlag.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar