Min måned – november 2019

Min måned - november 2019

November 2019 er fløjet afsted, og pludselig hedder kalenderen december med jul, nytår og alt, hvad der hører sig til. Det er slet ikke til at forstå, at dagene bare forsvinder. I virkeligheden er det lidt træls, at det er mørkt, når vi står op, og det er mørkt, når vi kommer hjem igen.

I den forgangne måned har jeg afsluttet mit praktikophold hos Dinero i København, og det betyder, at jeg i stedet for at have fokus på at sælge regnskabsprogrammer til små danske virksomheder, skal til at have fokus på mit speciale, der skal afleveres i sommeren 2020.

Som jeg tidligere har proklameret på bloggen og på diverse andre kanaler, blev jeg nomineret til årets bogblogger faciliteret af Plusbog. Det betød, at jeg også mere eller mindre var “nødt til” at møde op til overrækkelsen af titlen – som i øvrigt gik til den meget dygtige Maria fra Bookmeupscotty – for at vise flaget og støtte den fine pris.
Bogforum var dog en kende for stort til min far og jeg, så vi endte med blot at være i Bella Centret et par timer – i stedet for som mange andre besøgende i flere dage.

Bøger jeg har læst i december 2019

Månedens første boganmeldelse var Michael Katz Krefelds seneste Ravn-krimi, Skytsengel. Det er ingen hemmelighed, at jeg er svært begejstret for forfatteren. Men jeg manglede lige lidt ekstra for at kunne give krimien fuld valuta for pengene.

Panserhjerte af Jo Nesbø er en fremragende krimi. Så let kan det i virkeligheden siges. Jeg var i den grad underholdt i min læsning. Det blev endnu engang til fire stjerner til den norske forfatter.

Det er efterhånden en gentagende tendens, at jeg læser en forfatter i løbet af måneden, som jeg ikke tidligere har læst noget af. Det var også tilfældet med Lone Theils – jeg har anmeldt hendes seneste bog, Stilleleg.

Mofibo har givet mig et gratis abonnement til deres app, og i november 2019 kastede jeg mig over Morten Papes anmelderroste roman, Guds bedste børn. Er du vimmer en spændende fortælling. Jeg var helt opslugt, men jeg havde lidt svært ved at følge med i enkelte sekvenser.

Sara Blædel udkom her midt i november med Pigen under træet, som er den seneste krimi i serien om Louise Rick. Selvom min far og jeg af og til kommer med semi-negative kommentarer om femikrimier, så var denne ganske glimrende – også en bog mænd uden problemer kan kaste sig over.

Min far skrev en anmeldelse af to bøger i november. Den ene var Sensommerjagt, som er en ny svensk krimi i Andreas de la Mottes planlagte Skånekvartet – en rigtig spændende og interessant krimi.

Forbandet blod er en ny tidligere original fra Storytel/Mofibo udgivet som fysisk bog. Denne gang er det Jakob Melander, som er forfatteren bag en “krimi”, som jeg ikke mente, var helt lige så interessant som forfatterens andre bøger.

Fange 21 er anden bog i serien om Manus Albino skrevet af de to brødre, Søren og Morten Ellemose. Første bog var rigtig spændende og overraskende, hvor anden bog her var lidt mere gennemsnitlig og underpræsterende.

Faldende masker af Dennis Jürgensen er seneste og sidste krimi i Roland Triel-serien. Romanen scorede absolut topkarakter hos min far, som ellers plejer at være ret så kritisk og forbeholden i sine anmeldelser. Bogen var ydermere sidste anmeldelse på bloggen i november.

Blogindlæg i måneden

Udover boganmeldelser har jeg også skrevet et par indlæg. Det ene handler om, hvordan det er at læse skønlitteratur, når man er under uddannelse – eller om ikke andet et forsøg på at forklare, hvordan jeg jonglerer tingene i en travl hverdag.
Du kan finde indlægget ‘Fritidslæsning under uddannelse’ her.
Derudover kører jeg i år en adventskonkurrence, hvor jeg til hver søndag skriver et lille indlæg, der forklarer, hvad man kan vinde og hvordan.
Du finder det første indlæg her.

Indlægget indeholder reklame, da flere af bøgerne er modtaget som anmeldereksemplarer.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar