Min måned – maj 2019

Min måned - maj 2019

Maj 2019 har forløbet ganske som forventet, og nye udgivelser har ikke ladet vente på sig. Udover at skulle læse en masse bøger, jeg fik som anmeldereksemplarer til Krimimessen, fik jeg også en hel del nye udgivelser tilsendt i månedens løb. Det kan hurtigt lyde som om, at jeg beklager mig over at have for mange bøger, men i virkeligheden er det JO et fantastisk problem at stå med – for man kan jo aldrig have for mange bøger liggende, som blot venter på at blive læst.

Udover en masse skønlitterær læsning, har mine eksaminer også fyldt meget i maj, og de vil også komme til at fylde meget i juni. Jeg vil dog forsøge at holde fast i at læse for at holde stressniveauet på et minimum. Blodtrykket kan hurtigt stige i sådanne situationer.

Anmeldelser i maj 2019

Et ubetydeligt mord’, skrevet af det danske forfatterpar Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, skuffede mig desværre en hel del. Jeg synes, at bogen både var rodet, kedelig og uden egentlig handling. Den fik kun 3 ud af 5 stjerner, da jeg egentlig ikke synes, at den fortjener mere.

Jeg fik muligheden for at stifte bekendtskab med et nyt forlag, Montagne, som har udgivet bogen ‘Rød tåge’ skrevet af David Garmark. Denne gang blev jeg overrasket positivt, og jeg mener, at plottet var originalt og underholdende fra start til slut. Jeg glæder mig til at læse mere af samme forfatter i fremtiden – 4 stjerner.

Geir Tangen har skrevet afslutningen på sin trilogi, og sidste skud på stammen hedder ‘Død mands tango’. Jeg har ikke læst de to tidligere bøger, og det fortryder jeg i den grad, fordi han skriver fremragende. Jeg havde følelsen af, at jeg ikke kunne lade bogen ligge alt for længe, fordi den konstant hev i mig – 5 stjerner.

Beelzebul’ er en psykologisk gyser og falder egentlig lidt uden for mit egentlig tema her på bloggen, men jeg syntes egentlig, at bagsideteksten lød enormt spændende. Desværre levede bogen ikke helt op til min forventninger, og den blev kun tildelt 3 stjerner.

Niels Krause-Kjær har skrevet en fortsættelse til kæmpesuccesen, Kongekabale. Hans nye bog, ‘Mørkeland’, giver stof til eftertanke, da de tager nogle spændende politiske spørgsmål op til overvejelse. Jeg gav bogen 4 stjerner.

Den permanente’ er første bog af den danske kriminalforfatter, Thomas Bagger. Han har skrevet en Århus-baseret krimi, som er sindssygt spændende. Jeg vil egentlig anbefale bogen til alle, der godt kan lide at blive underholdt af en god gedigen krimi – 4 stjerner.

Lodbrogsønnernes død’ er 3. og sidste bog i serien om lodbrogsønnerne. Det er endnu engang en trilogi, hvor jeg ikke har læst de foregående bøger, desværre. Lasse Holm har skrevet en fremragende roman om vikinger, som langt de fleste bør læse. Jeg var om ikke andet fan – 4 stjerner.

Endnu en debutforfatter er kommet med listen over månedens læste bøger. Rikke Dahl har skrevet bogen, ‘Som om vi aldrig rigtigt fandtes’, som er en krimithriller med tryk på thriller. Den er ikke spækket med action, men der er derimod skruet op for intriger og mystikken. Jeg gav bogen 3 stjerner.

Min far har bidraget til bloggens indhold med to boganmeldelse, henholdsvis ‘Dødemandsbugten’ skrevet af den tidligere jægersoldat, Thomas Rathsack. God underholdning og spænding lige til sidste side, og den fortjente rigeligt sine 4 stjerner.

Derudover anmeldte han ‘I bjørnens kløer’, som er en politisk spændingsroman skrevet af Peter Mogensen. Denne blev belønnet med 5 stjerner og burde derfor være et absolut godt alternativ til sommerferien.

Blogindlæg i maj

Jeg har forsøgt at tilføje et nyt element til min blog i maj. TV-serier fylder meget i min kærestes og mine aftentimer, og vi ser en masse krimiserier på diverse streamingtjenester. Derfor mener jeg, at det var nærliggende også at anmelde disse. Jeg indledte måneden med en anmeldelse af serien, ‘Den som dræber – Fanget af mørket’. Jeg har ikke gjort noget stort nummer ud af at gøre opmærksom på min anmeldelse, fordi jeg forsøger at leve efter devisen om, at min blog er en bogblog.

Ydermere har jeg uploadet et blogindlæg, hvor jeg skriver lidt omkring true crime, og hvordan genren har fået en form for renæssance den seneste tid. Derudover kommer jeg ind på, hvad producenterne skal være opmærksomme på, når de udgiver nye bøger, serier eller podcasts.

Tak fordi du læste med.

Indlægget indeholder reklame, da flere af de nævnte bøger er tilsendt som anmeldereksemplarer fra diverse forlag.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar