Min måned – februar 2020

Min måned - februar 2020

Kalenderen har skrevet februar 2020, og det betyder, at jeg er kommet i gang med mit speciale. Sideløbende med mit skriveri arbejder jeg en masse og har ligeledes gang i kriminalromanerne, som dette indlæg også handler om.
Jeg har igen samlet de respektive anmeldelser for februar måned, så du kan læse lidt om anmeldelserne, inden du læser hele anmeldelsen. Derudover kan det være svært at holde hoved og hale i alle de anmeldelser, der bliver spyttet ud fra diverse anmeldere, så dette er endnu en mulighed for at få et overblik over mine anmeldelser.

Sidste år skrev jeg om, at jeg var kommet på bagsiden af en bog – eller at min anmeldelse var blevet en del af 2. oplag af ‘Mørket kalder’. Her et år senere har jeg intet overblik over, hvorvidt jeg og min blog er blevet en del af flere udgivelser, eller om det blot var en engangsoplevelse. 
Jeg håber, at forlagene fortsat er glade for de mange anmeldelser her på bloggen – uanset om det er et højt eller lavt antal stjerner.

Boganmeldelser i februar 2020

Skyggegæsten’ var månedens første anmeldelse. Den er skrevet af en ny forfatter ved navn Tor Lindsø og udgivet af et nyt forlag, Lindbak + Lindbak. Jeg var desværre ikke helt oppe og ringe over denne nye krimi, da jeg mente, at bogen simpelthen var for lang i forhold til den historie, der blev fortalt.

Jørn Lier Horst har skrevet en prequel i hans serie om William Wisting ved navn ‘Når det mørkner’. I denne bog hører vi om den sag, der skaffede efterforskeren sit job i sin tid. Det er en interessant fortælling, der ikke er nervepirrende, men som henvender sig til dig, som bare ikke kan få nok af den norske efterforskningsafdeling.

Sankt psyko’ blev genudgivet af Modtryk her i februar, hvilket var mit “call” til langt om længe at få bogen læst. Den er blevet læst af mange, men jeg var en af de få, som manglede. Efter min mening havde romanen et virkelig stort potentiale, men det ebbede desværre ud grundet manglende tempo i handlingen.

Min far bidrog også til indholdet nok engang. Han anmeldte blandt andet ‘Tiden er en morder’ af Michel Bussi. Det er en velkomponeret og velskrevet krimi af en forfatter udstyret med en skarp pen. Bogen er i øvrigt udgivet på dansk af forlaget People’sPress og udkom tilbage i november sidste år.

Er du fan af Jakob Melander? Det er jeg. Derfor blev jeg også ekstra glad, da jeg efter lidt ventetid fik ‘Ind i den hvide nat’ ind ad døren. Det er en ny kriminalroman i serien om Lars Winkler. Det er en bog, du uden problemer kan tage med under armen og åbne, når du har 10 minutter her og der uden at blive hylet ud af den.

Den tavse patient’ er en thriller af debutforfatteren Alex Michaelides, der bliver snakket om her og der og alle vegne. Det kunne meget vel være den næste helt store udgivelse. Min far anmeldte bogen og var stor tilhænger af den måde, som hele historien er bygget op på. Ikke mindst var han begejstret for den voldsomt overraskende afslutning.

Langt om længe har vi fået lov til at læse afslutningen på Stefan Ahnhems spændende og gruopvækkende ‘Motiv X’. ‘X måder at dø på’ er en roman med fuld fart på blod, drab og spænding. Jeg læste bogen på blot et par dage og havde svært ved at slippe den. Bestemt en læsning værd for alle krimifans.

Gennem mit sponsorerede abonnement hos Mofibo lyttede jeg til ‘Rødder’ af Marie Louise Toksvig. Jeg valgte at uploade min anmeldelse af bogen præcis dagen efter, hvor de to gerningsmænd blev idømt deres straf. Jeg var stor tilhænger af bogen på trods af hovedpersonens tragiske dødsfald.

Sidste anmeldelse i februar 2020 var af ‘Drengen i sneen’, som er skrevet af den norske forfatter Samuel Bjørk. På trods af det er tredje bog i en serie, er det mit første møde med forfatteren. Det er sjældent, jeg læser en roman, hvor jeg glemmer tid og sted – det var dog tilfældet med denne krimi.

Jeg skal til sidst huske at sige, at bøgerne omtalt i dette indlæg er modtaget som anmeldereksemplarer fra forlagene, hvilket betyder, at jeg har fået dem gratis. ‘Rødder’ er hørt som lydbog gennem mit gratis abonnement hos Mofibo.

Så er det på plads – tusind tak fordi du læser med på min blog.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar