Min måned – december 2019

Min måned - december 2019

December 2019 er årets sidste måned, og det er samtidig en fin mulighed for mig til at reflektere over den forgangne måned og på samme tid også reflektere over året. Nu kommer der ingen større nytårstale herfra, men jeg vil alligevel kort opsummere de få ting, der skete for mig og min blog – det er altså ikke private glæder eller lignende, men udelukkende oplevelser mv. der er sket i blog-regi.

I starten af året modtog jeg nyheden om, at jeg var blevet nomineret til ‘Året Krimiblogger 2019’, hvilket meget naturligt var en kæmpe milepæl for mig og bloggen. Ikke fordi jeg som sådan går op i priser og hæder, men det er en stor ære at vide, at der faktisk er nogle ude bag skærmene, der læser de anmeldelser, som jeg bruger tid på skrive, og gider at følge med i de andre ting, jeg af og til lægger op på bloggen. Jeg vandt dog desværre ikke prisen, men det var heller ingen skam at “tabe”. 
Jeg fik i samme forbindelse givet mit første interview, som kom i Fyens Stiftstidende – både i trykt og digital avis. 

I årets sene efterår fik jeg her en notits om, at jeg var en af finalisterne i ‘Danish Book Blog Award 2019’, hvilket er en pris, hvor læserne mfl. kårer landet dygtigste blogger det pågældende år. Denne pris var jeg dog på forhånd nærmest dømt til at “tabe”, da jeg ikke når flere af mine medfinalister til sokkeholderne. Endnu engang fandt konkurrencen en yderst fortjent vinder.

Samlet set er det blevet til 88 læste bøger i år, hvilket er knap en fordobling af sidste års læsning. Dette skyldes naturligvis i høj grad de mange forlag, som løbende sender mig bøger til anmeldelse, hvilket jeg er enormt taknemmelig for. Hvor mange bøger min kære far er oppe på i 2019, tør jeg ikke gisne om – men han supplerer i det små med en 1 til 2 boganmeldelser om måneden.
Nå, nok om året. Nu gælder det anmeldelser i december 2019.

Boganmeldelser i december 2019

Denne gang ‘spicer’ vi det lidt op og starter med månedens seneste anmeldelse først. Det er en anmeldelse af Tripel salto, som er skrevet af danske Michael Clasen. Han har gang i en serie, hvor de syv dødssynder er hovedtemaet i hver af hans krimier. Jeg kunne dog ikke belønne bogen med mere end to stjerner, da den desværre ikke faldt i min smag.

Min far anmeldte Skyggespillet af Peter Mogensen, som mere eller mindre er en opfølger til hans anmelderroste politiske debut-thriller, I bjørnens kløer. Desværre var det efter sigende en bog, der til forveksling lægger sig tæt op ad forrige bind og har mange af de samme elementer, så derfor blev det ikke til så mange stjerner denne gang.

Jeg læste også en lidt anderledes bog i december – nemlig Amazonas af Steffen Nohr. Det er i højere grad en eventyrlig fortælling mere end en egentlig spændingsroman i mine øjne. Det gør skam ingenting, fordi bogen er faktisk rigtig god i sit format. Jeg faldt dog lidt ud til sidst, da det hele blev meget jungle og lidt for lidt action.

Nu udkommer Anne Mette Hancock meget snart med tredje bind i sin serie om Kaldan og Schäfer, så jeg blev næsten nødt til at læse Mercedes-snittet, inden jeg begyndte på ‘Pitbull’. Jeg lyttede til bogen på Mofibo, hvor Jon Lange er indlæser – og sikke en fornøjelse det var. Det kan klart anbefales at give den bog en lytter.

Jeg testamenterer af Jan Thiele er en kriminalroman, der, som flere af de andre anmeldte bøger i denne måned, ikke sagde mig det helt store. Jeg skrev i min anmeldelse, at bogen formentlig passer fint til andre læsere, men at jeg blot var en af dem, der ikke lige fandt den interessant.

Lotte og Søren Hammer har med Soldier blue afsluttet deres krimiserie om Konrad Simonsen. Det har været en lang kamp på ti bøger, hvor jeg desværre kun har fået læst et par stykker eller tre. Seriens sidste bind var dog heller ikke noget at råbe hurra for, da den langsomt, men stødt blev kedeligere.

Måneden startede med anmeldelse af en lydbog. Selvom jeg har Atten grader minus, der er skrevet af Stefan Ahnhem, stående på bogreolen, så ville jeg gerne “snyde lidt” og få den streget fra listen hurtigere ved hjælp af Mofibo. Det er en krimi, som efter min er seriens bedste indtil nu. 

Andre indlæg i december 2019

Jeg har udover de ovenstående boganmeldelser skrevet en anmeldelse af serien Forhøret, der kan ses på Viaplay. Jeg har ikke anmeldt specielt mange tv serier endnu, men det er noget, som jeg løbende vil gøre, da min kæreste og jeg alligevel ser dem sammen. På trods af det vil bloggen naturligvis fortsat primært fokusere på bøger og boganmeldelser, men jeg ser intet problem i at snige et par tv serier ind hist og her.
Forhøret er en serie fyldt med danske filmstjerner, der alle leverer skuespil på højeste niveau. 

Sidst men ikke mindst har december 2019 stået på en lang række konkurrencer qua de fire søndage i advent. Fire forskellige virksomheder og organisationer har været med til at glæde både mig og nogle heldige følgere på Facebook med lækre gaver. 

Jeg vil gerne sige tak for et godt 2019 til jer følgere og læsere, forlag og min far for altid at være klar til at komme med en anmeldelse, hvis han har noget på hjerte.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar