Hvad er en sædelighedsforbrydelse?

En sædelighedsforbrydelse eller seksualforbrydelse, som det også kaldes, er, som sidstnævnte også illustrerer, en kriminalitet af seksuel karakter. Det indbefatter bl.a. voldtægt, blufærdighedskrænkelse, børneporno, sex med mindreårige og andre lignende forbrydelser. Der er stor forskel på, hvor lang og hård en straf den kriminelle bliver idømt. Nogle mener måske, at straffen er alt for kort og bekvem for de gerningsmænd, der har begået en voldtægt. I flertallet af sagerne modtager den idømte bøder eller ubetinget fængselsstraffe.

Stor forskel på forbrydelser mellem kvinder og mænd

Det er ganske interessant at kigge på statistikkerne over hvor mange kvinder, der har begået en sædelighedsforbrydelse. Det forholder sig, som de fleste måske kunne forestille sig således, at det oftest er mænd, der består denne form for kriminalitet. Kvinderne står kun bag 1% af sædelighedsforbrydelser, hvilket er ekstremt lidt – måske ikke specielt overraskende, men det er stadig interessant.

Forbrydelser i virkeligheden

Desværre kan man ofte støde på dækning af disse forbrydelser i medierne – det er naturligvis ikke sørgeligt, at medierne gør opmærksom på de kriminelle og deres lovovertrædelser, men det der er sørgeligt er mere det faktum, at der hele tiden foregår forfærdelige ting udenfor vores hoveddør. 
Nogle gange vælger retten at lukke dørene ved en retssag. Argumenterne bag valget kan være mange, men i flere tilfælde er det for at skåne den mistænkte hovedperson. Han eller hun har en familie, selvom de har begået en forbrydelse – og skulle det vise sig, at vedkommende er uskyldig, vil det være ganske forfærdeligt, hvis han eller hun bliver stemplet blandt kollegaer og venner.

Forbrydelser i litteraturen

I stedet for kun at læse om en ny sædelighedsforbrydelse i medierne, så kan vi nogle gange glæde os over, at det også nogle gange kun foregår i litteraturen. Det er ikke unormalt, at en gerningsmand har været udsat for en eller anden form for seksualforbrydelse i deres barndom, som man kan læse om i en kriminalroman. Heldigvis er det i dette tilfælde kun fiktion.