Hvad betyder pacificere?

Det at pacificere vil sige, at politiet eksempelvis benytter magt til at gøre en gruppe fodboldfans rolige. I bund og grund handler det om at få en gruppe eller en enkeltperson til at falde til ro. Det behøver nødvendigvis ikke at være ved hjælp af magtanvendelse, men det gør som regel tingene en smule lettere, end hvis politifolkene blot skulle dysse de pågældende personer ned ved ren og skær snak.

I disse tider bliver der snakket meget om, at forældre ofte benytter iPads og tablets til at pacificere deres børn. Det er en nem og enkel måde til at få børnene til at falde til ro. Selvom ordet kan bruges i mange sammenhænge, så vil det hovedsageligt dreje sig om ting i krimigenren, da andet vil være unødvendigt.

Andre måder at benytte ‘magten’ på

Politiet har ofte hunde med ude i deres biler. Politihunde kan være en ekstrem effektiv måde at få urolige grupper til at falde ned fra agressivitetstræet. Deres høje gøen kan virke virkelig skræmmende sammen med tanken om deres spidse tænder. Udover det kan hundene være gode til at fange indbrudstyve, hvis politifolkene ikke selv kan løbe gerningsmændene op.
Ydermere kan politiet bruge deres stave og peberspray til at udøve den føromtalte magt, der i visse situationer er nødvendig, for at få styr på alle urolighederne. Pebersprayen og staven kan ligeledes være nødvendige for at politiet kan få tid og overskud til at lægge personerne i håndjern – på den måde er de for alvor sat ud af spillet.

Hvad må politiet ikke?

Når politiet trækker deres stave, så må det være svært for dem at styre deres egen aggressivitet. Det er selvfølgelig noget, de lærer på politiskolen og til alverdens forskellige kurser. De må ikke slå i hovedet med deres stave, hvilket giver fantastisk god mening, når man tænker over det. De må dog gerne slå på kroppen. Det er dog kun arme, ben, ryg og bagdel – andet er ikke tilladt.