Hvad er et masseskyderi?

Et masseskyderi er en tragisk forbrydelse, hvor en enkelt person står bag en nedslagtning af en større gruppe af mennesker. Dette ser man eksempelvis på skoler, koncerter eller andre steder, hvor større forsamlinger er stimlet sammen. 

Masseskyderi i USA er noget, vi desværre ofte hører om i medierne. Hvorvidt det har noget at gøre med deres voldsomt liberale våbenlov skal være usagt. Bloggen forsøger så vidt muligt at holde sig uden for politik, men hvis folk har adgang til våben, så stiger risikoen formentlig også for, at de vil gøre brug af dem på et eller andet tidspunkt. 
Hvordan borgerne vælger at bruge deres våben, kan staten af gode grunde ikke styre – uanset hvor meget den gerne vil. 
Der er dog flere politikere fra Det Demokratiske Parti, som kæmper for en strammere våbenlovgivning i 2019, hvor de ønsker forbud mod flere automatiske våben. De mener nemlig, at adgang til våben vil føre til flere drab.

Det går ud over uskyldige

En af de forfærdelige sandheder omkring denne form for drab er, at det nærmest altid går ud over civile mennesker. Folk som er stimlet sammen for at nyde en dejlig aften i selskab med en kunstner og hinanden, bliver bestialsk og kynisk udsat for et masseskyderi af en gal og skør gerningsmand.

Det er altid til diskussion, hvordan sådanne gerningsmænd skal straffes. Ofte ender det med et selvmord i absolut sidste øjeblik, hvis ikke politiet eller stærkere kræfter har gjort det af med vedkommende inden da. Nogle vil mene, at det næsten er en lidt for nem udvej, hvis drabsmanden får lov til bare at tage sit eget liv. 

Det er ikke kun i det store Amerika, hvor vi ser skyderier i denne størrelse. Det sker også i vores nabolande. I München i Tyskland dræbte en gerningsmand ni personer tilbage i sommeren 2016, og de fleste kan også huske bomben til en Ariana Grande koncert i Manchester. Selvom sidstnævnte ikke var et skyderi, så slog massemordet en masse uskyldige mennesker ihjel.