Hvad er et jalousidrab?

Et jalousidrab er et drab eller et mord begået grundet en eller anden form for jalousi – det lyder banalt, men nogle gange skal man lige træde et skridt tilbage for at blive hundrede procent klar over, hvad der ligger i ordet. Det er oftest mænd, der bliver dømt for denne form for drab i Danmark, og denne form for motiv eller modus er ekstremt udbredt. 

De fleste kender følelsen af at være jaloux. Det er ofte en følelse, man har, når man er ung. Men den kan altså også opstå hos mange voksne, hvor udfaldet nogle gange er markant mere alvorligt end en lidt småsur SMS.

Impulsivt jalousidrab

Man mener, at jalousidrab kan opstå hos gerningsmændene helt impulsivt. Naturligvis kan de være velovervejede og nøje planlagte, men hos nogle mennesker begås de også ud af det blå. Er gerningen velovervejet, så ser man, at der benyttes våben som eksempelvis knive eller stumpe genstande, hvor hos de mere impulsive jalousidrab bliver hænderne ofte anvendt som mordvåben, da gerningsmanden, har våbenet – ja lige ved hånden. Man ser også, at vedkommende hurtigt ser et eller andet slagvåben, som eksempelvis en ildrager eller andet, som kan bruges til at gøre størst mulig skade.

Jalousidrab i Danmark

Det er ikke kun i det store udland, at der bliver begået jalousidrab. Herhjemme i Danmark ser man også ofte gerningsmænd, der bliver dømt for ovenstående. Dette kan eksempelvis være en ægtemand, der kommer tilbage til sit hjem, hvor han finder sin kone med en fremmed mand i sengen. Dette kan skabe en jalousifølelse ud af det blå, hvor ægtemanden kan finde på at begå et mord – også selvom han aldrig har udvist nogle særlige sådanne karaktertræk såsom aggressivitet eller temperament. 
Desværre kan selv vores nabo vise sig at være en potentiel morder eller drabsmand, og vi bliver i den grad overrasket, hvis dem, vi stolede på, viser sig at være mordere. 

Dette så man også med Amagermanden, hvor han trænede unge drenge, og hvor alle omkring ham så ham som en flink mand, der gjorde en masse godt for lokalmiljøet.