Hvad er et fremmedlegeme?

Et fremmedlegeme kan eksempelvis være mad eller små stykker legetøj, som sætter sig fast i halsen på små børn. Fremmedlegemer kan have mange størrelser og afskygninger og behøver nødvendigvis ikke være enten eller af de nævnte eksempler. I bund og grund er det en ting, der ikke agerer i sit normale miljø i menneskekroppen – altså noget fremmed for kroppen, der kan volde skade på den enkelte person. 

Fremmedlegeme i krimi-regi

Når man snakker om et fremmedlegeme i denne sammenhæng, så kunne det eksempelvis i højere grad være en patron, der har sat sig fast i muskelvæv eller en kniv, der er blevet stukket i kroppen på et menneske frem for et stykke legetøj, som et barn har fået galt i halsen. Elementer der har sat sig fast eller blevet placeret med vold i spiserøret eller luftrøret er hyppigt set i kriminalromaner, og det har en afskrækkende effekt for læseren, da alle har prøvet at få et eller andet galt i halsen før eller siden. Mange kender også følelsen af at komme til at sluge et bolche, hvor det kan føles helt ubehageligt, fordi dette bolche i virkeligheden er for stort til at passere ned gennem ens spiserør. 

Fremmedlegemer kan opstå mange forskellige steder på og i kroppen, og man ser det oftest i dagligdagen hos børn, der enten er kommet til at spise / sluge et eller andet, eller som er kommet til at stoppe små perler op i deres næse.

Fremmedlegeme i luftrøret

Et fremmedlegeme i luftrøret kan være ekstremt ubehageligt, og det kan få selv den mest afslappede og rolige person til at gå en smule i panik. Ikke at kunne få luft, som man plejer, er meget uvant for os mennesker, og vi kan somme tider ty til helt irrationelle metoder til at få fjernet det, der normalt ikke hører hjemme i ens miljø.