Hvad er eReolen?

eReolen er bibliotekernes lyd- og e-bogs applikation, som kan downloades til både iPhone og Android. Præcis som med biblioteket er denne service gratis at bruge, og man skal blot logge ind med sin bibliotekskonto. Applikationen virker ganske glimrende, og jeg har haft glæde af at høre lydbøger på min app op til flere gange. Hvorvidt man kan finde samme høje kvalitet af bøger, som på andre konkurrerende platforme, kommer her.

Hvad kan man finde på eReolen?

Det ville være synd at sige, at man kan finde samme indhold på bibliotekernes pendant, som man kan på henholdsvis Mofibo og Saxo Premium. Der går væsentlig længere tid, før de populære titler kommer på eReolen, hvilket egentlig er synd.
Ydermere kan der være venteliste, som man kender det fra fysiske udlån, hvilket kan virke mærkeligt, når det hele foregår digitalt, og bøgerne som sådan ikke skal “udlånes”. Der må være en eller anden form for licensaftale, som indeholder aftaler om, at platformen maks kan facilitere x-antal lyttere eller læsere ad gangen.

En af fordelene ved at benytte denne gratis applikation er, at eReolen tilbyder nogle gode anbefalinger til deres brugere. Der er ikke mange platforme, der for alvor har knækket koden og leverer nogle fornuftige anbefalinger. Selv Netflix fejler ret ofte – hvad jeg på egen krop har erfaret. En af de eneste, der virkelig har forstået og til dels løst denne gåde, er Amazon. Men jeg synes egentlig også, at bibliotekerne gør et rigtig fint stykke arbejde. 

eReolen GO!

Udover deres eReolen app til voksne læsere, så har bibliotekerne også udviklet et børneunivers, hvor børn og unge kan finde lyd- og e-bøger, der ligeledes er gratis tilgængelige for alle. Derudover har de indgået en aftale med skoler og institutioner landet over, så man også kan logge ind med sit UNI-login.
Du kan klikke på dette eksterne link, hvis du ønsker at læse mere om, hvad GO! er for en størrelse. 

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvor man kan læse gratis lyd- og e-bøger. Du kan finde det mere uddybende indlæg og forhåbentlig blive en smule klogere.