Hvad er et æseløre?

Et æseløre er en af de største synder inden for bøgernes verden, mener nogle. Et æseløre er et bøjet hjørne på en side i en given bog. Nogle vælger at bøje hjørnet, hvis de ikke ligger inde med et bogmærke, som kan tydeliggøre, hvor langt de er kommet i deres læsning. Det er sådan set smart nok, og det viser meget klart, hvor i processen man er. Det eneste minus, der er ved at lave sådan et stunt, er, at det ikke ser særlig kønt ud, hvis man selv eller andre skal læse bogen en gang mere. Nu er siderne helt bøjede og til dels ødelagte, hvilket nogle mener er rigtig ærgerligt, da det kan ødelægge læseoplevelsen for andre læsere.

Hvad hvis man låner sine bøger ud?

Der er forskellige forventninger, når man låner bøger af andre, og når man låner bøger ud til andre. Nogle mener, at man skal behandle bøgerne, som man gerne selv vil have sine bøger behandlet – præcis ligesom med mennesker. Andre mener bare, at man bare kan behandle bøger, som det passer en. Uanset om du har lånt bøger af andre, eller om du skal låne bøger ud, så bør du altid forventningsafstemme med den modsatte part, så der ikke opstår uheldige situationer ved aflevering af de pågældende bind. Det kan let blive akavet, hvis man får en bog tilbage fyldt med æselører, og man ikke selv benytter sig af disse.

Et æseløre i en biblioteksbog

Laver du et alternativt bogmærke i en bog, du har lånt på biblioteket, så sker der formentlig ikke det helt store. Der er en masse bøger på lokationen, som har bøjede sider i diverse kapitler, hvilket er synd og skam. 
Et bøjet hjørne i en bog kan virke som om, at man er relativt ligeglad med litteraturen på bogreolen.