Hvilken bog skal jeg læse?

De fleste kan kende situationen, hvor man netop har afslutet en fantastisk god bog i sin yndlingsserie. Men nu befinder man sig i lavvande og tænker: hvilken bog skal jeg læse? Det er lige præcis, hvad dette indlæg kommer til at handle om.

Der findes mange måder hvorpå, du kan finde frem til din næste forfatter.

Jeg selv er svært glad for at læse krimier og spændingsromaner. Jeg kan faktisk slet ikke få nok af dem. På trods af min kærlighed til genren, som jeg har arvet direkte fra min kære far, så læser jeg af og til også andre genrer – blot for at udvide min horisont en lille smule. Det kunne jo sagtens tænkes, at jeg havde overset en klassiker eller en fantastisk bog.

Nogle af de bøger, jeg har købt men endnu ikke fået læst, er: “How to kill a mockingbird” og “East of Eden”. Jeg lavede blot en simpel Google søgning, hvor jeg søgte på noget a la; “which books do I have to read before I die”. Her dukkede disse to titler op, som jeg fandt relativt billigt på DBA.

Netop de titler dukker stort set op på alle hjemmesider og fora, hvor de bliver rost til skyerne som nogle af de bedste bøger nogensinde.

 

En anden mulighed man kan forsøge sig med, hvis man stadig står med problematikken, hvilken bog skal jeg læse, er, at tage ned i sin nærmeste genbrugsbutik. De har i langt de fleste tilfælde en afdeling til bøger, hvor det er muligt at finde frem til nye forfattere.

Man skal dog være indstillet på, at bøgerne man køber naturligvis er brugte. Derfor er det en god idé, hvis man tjekker bøgerne igennem for æselører, tryk, understregninger eller andet. Det er en disciplin, som jeg altid selv udfører, når jeg finder en god bog i en genbrugsbutik.

 

Langt størstedelen af aviser, blogs og andre online medier udarbejder hvert år – enten ved årsskiftet eller op til sommerferien – en liste med bøger, der har fået fine anmeldelser. Disse lister kan man vælge at følge, ligesom man kan vælge at følge sin favorit anmelders bedste forslag til nye og spændende bøger.

Står man og ikke ved, hvad man skal tage med på sin storbyrejse eller sommerferie, så er det anbefalelsesværdigt, hvis man trods alt vælger enten en paperback eller en pocketbog. Det gør håndbagagen væsentligt lettere og samtidig er bogen oftere nemmere at håndtere ved en pool eller strand.

 

Til slut kan det anbefales, hvis man stadig ikke er kommet ud af sin problematik omkring, hvilken bog skal jeg læse, at man kigger på webshops indenfor bogsalg. Der findes efterhånden en del webbutikker, som sælger bøger online. Et af deres fællestræk – udover bogsalget – er, at de samtidig også deler erfaringer samt anbefalinger. Er man inde på et produkt, hvor man synes godt om forfatteren, er der i flere tilfælde en bjælke forneden, hvor der står: “Andre har også set”. Denne rubrik hjælper flere og flere med at finde deres nye yndlingsforfatter og deres næste bog til bogreolen.

 

Jeg håber, at dette indlæg kunne være behjælpelig med at finde den næste bog – om ikke andet give lidt inspiration til, hvor man kan finde ud af, hvilke bøger man skal læse i fremtiden.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar