Her kan du høre en gratis lydbog

Her kan du høre en gratis lydbog

En gratis lydbog finder du hos eReolen, der er bibliotekernes dertilhørende app for e-bøger og lydbøger. Det er et fremragende alternativ til de efterhånden mange muligheder, vi har for at lytte til vores alle sammens fantastiske litteratur. I stedet for at gå ud og betale et månedligt abonnement, der højst sandsynligt ikke vil blive brugt til fulde, kan man i stedet vælge den gratis løsning, jeg netop har nævnt herover. Det skal lige siges, at indlægget på ingen måde er reklame – det er ren og skær information til de af jer, der skulle være interesseret i det.

Et element man skal holde sig for øje er, at det godt kan gå lidt sløvt med at få opdateret app’en med de nyeste udgivelser. Her er Mofibo, Storytel og efterhånden mange andre markant hurtigere til at få tilføjet nye bøger. Så ønsker man at høre de nyeste krimier, så er det måske ikke eReolen, man skal vælge.  

De fleste streamingtjenester tilbyder deres nye kunder en gratis prøveperiode på op til 14 dage, hvor man kvit og frit kan benytte deres service. For at kunne gøre krav på tilbuddet, er det nødvendigt at indtaste kort- og betalingsoplysninger, da de trækker penge første hverdag i måneden – hvis ikke man på forhånd har nået at opsige sit abonnement. Derfor kan man, hvis man er hurtig, nå at høre en gratis lydbog eller flere uden at skulle betale for det. Det er naturligvis en mulighed, jeg gerne ville nævne, da indlægget handler om, hvordan man finder gratis lydbøger, men hvorvidt det er etisk eller moralt i orden, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere.

Nu har jeg dog selv tidligere været kunde hos Mofibo, da jeg i arbejdsmæssig sammenhæng pendlede til Kolding. Jeg opsagde udelukkende mit abonnement, fordi jeg sagde op på kontoret i Kolding og derfor ikke længere fik brugt Mofibos produkt. Jeg har derfor intet dårligt at sige om deres app, og jeg kunne faktisk finde lige netop de bøger, jeg gerne ville læse og eller høre.
Jeg kunne derfor sagtens forestille mig, at jeg blev kunde igen på et senere tidspunkt, men mit forbrug på lydbøger er endnu ikke så stort, så jeg fortsætter lidt endnu med at høre en gratis lydbog i ny og næ.

Jeg har også tidligere skrevet i flæng om, at jeg føler mig håbløst bagud med flere af de store krimiserier, som man bare ikke kan gå glip af som fan. Jeg har de fleste af bøgerne stående på hylderne, men jeg har simpelthen ikke haft tiden til at få dem læst. Flere af dem kan jeg finde helt gratis, og specielt Michael Katz Krefeld har jeg lyttet en del til, da hele hans serie om den tidligere efterforsker Thomas Ravnsholt ligger frit tilgængelig som gratis lydbog hos eReolen. Når man låner en e- eller lydbog, så skal man være opmærksom på, at man “kun” kan låne op til 3 bøger af gangen i hver kategori. Det betyder altså, at man “kun” kan låne 3 lydbøger og 3 e-bøger af gangen.

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad en e-bog er, så vil jeg anbefale dig at læse mit indlæg, hvor jeg forklarer lidt omkring, hvordan man kan udnytte den moderne teknologi til sin egen fordel, selvom man er gammeldags læser, som jeg selv.

Prut om prisen online på e- og lydbøger

Hvis du, som jeg, ofte er på jagt efter gode tilbud på bøger og måske ikke altid vil give fuld pris på et loppemarked, så kender du også følelsen af sejr, hvis sælgeren giver dig bare en smule rabat. Det er altid en fornøjelse at prutte lidt om prisen, selvom man måske føler, at prisen var ok til at begynde med – sådan har jeg det i hvert fald. Jeg kan ikke gå fra et loppemarked, hvor jeg køber bøger, tilfreds med mig selv, hvis jeg ikke først har forsøgt at få skåret lidt af prisen.
Jeg betaler selvfølgelig altid fuld pris i butikkerne hos diverse boghandlere, fordi jeg synes også, at man skal støtte de forfattere, der har knoklet for, at vi andre kan læne os tilbage i vores sofaer eller lænestole og lade os underholde. Men hvis bøgerne er secondhand, så forsøger jeg trods alt at få dem billigt med hjem.

Det er lidt det samme med lydbøger, som jeg ser det. Hvis man ikke har lyst til at betale et fast månedligt beløb for at kunne høre lydbøger eller læse dem på sin digitale enhed, så kan man i stedet benytte bibliotekernes gratis service og få nogenlunde samme produkt, som man ellers ville.
Men hurdlen er altså, at man lige skal være opmærksom på, at der altså går relativt lang tid, før de nyeste bøger kommer ind i app’en. Det er mere eller mindre det eneste minus, der er ved eReolen. Koblingen mellem brugte bøger på loppemarkederne og gratis digitale udgivelser er, at hvis man ikke vil betale fuld pris / et abonnement, så må man “nøjes” med lidt ældre og brugte bøger.

Præcis ligesom de andre lydbog-services, kan du downloade bøgerne hos eReolen til din telefon eller tablet og høre dem, når du vil. Dermed behøver du ikke at være forbundet til Internettet, når du vil høre et par kapitler i din bog, du kan blot tænde for app’en, starte bogen og lytte løs. Et lille tip er at downloade bogen til din telefon eller tablet, når du er forbundet med enheden til et wifi netværk, da bøgerne godt kan være lidt “tunge” at hente ned. Det ville tære voldsomt på dit månedlige mobilabonnement, hvis du ikke var forbundet til wifi – jeg taler af bitter erfaring.

Andre alternativer

Jeg nævnte kort tidligere, at der er nogle andre services på markedet, hvor man kan få lov til at få en gratis prøveperiode og dermed lytte til en gratis lydbog eller to, inden at man skal til at betale. Dem jeg lige top of mind kan komme i tanker om er, Mofibo, Storytel, Saxo Premium og Politiken Books. Her kan man læse og lytte til de nyeste udgivelser, lige når man vil i stedet for at vente. Jeg vil på ingen måde afslå, som jeg også nævnte tidligere i indlægget, at jeg kommer til at betale for et abonnement igen på et tidspunkt, fordi jeg har ekstremt mange bøger, som jeg på ingen måde har tid til at få læst og anmeldt på anden vis. Derfor vil det passe mig glimrende, når jeg en dag er færdig på universitetet, at investere i et månedligt abonnement. Det betyder selvfølgelig også, at hele det her element med “gratis lydbog” forsvinder for mit vedkommende, men hvis man kan lide en service eller et produkt, så vil jeg også til enhver tid anbefale, at man betaler for det.

Jeg håber, at du fik et eller andet ud af at læse mit indlæg. Hvis jeg har glemt en service eller mulighed for at lytte til digitale bøger, så må du meget gerne skrive det i en kommentar – så får jeg dem tilføjet til listen, så andre også kan få glæde af det.

Rigtig god læselyst.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar