Ny karakterskala | En til seks stjerner

Fra 2020 sker der noget nyt på bloggen. Det er ikke bare en kort indskydelse, der bliver ført ud i livet. Men det er i stedet noget, der er blevet overvejet grundigt. Efter længere overvejelser og mange diskussioner over adskillige kopper kaffe og/eller glas vin er min far og jeg kommet frem til, at vi fra januar 2020 uddeler en til seks stjerner i vores anmeldelser i stedet for, som det har været indtil nu, en til fem stjerner. 

Jeg har længe holdt fast i, at maksimalt fem stjerner var det rette valg. Men jeg må sande, at jeg kommer til kort, når forfatternes performance skal kunne trævles lidt fra hinanden. Det bliver sværere og sværere at skelne, og måske bliver det “for svært” at opnå fem stjerner, når min far og jeg anmelder.
Samtidig er vi i fællesskab kommet frem til, at det er for svært at skabe nuance og variation, da mange bøger risikerer at lande på “4-stjerner-hylden”, da det er en rigtig god krimi, som blot mangler det sidste.

Samtidig er vi i fællesskab kommet frem til, at det er for svært at skabe nuance og variation, da mange bøger risikerer at lande på “4-stjerner-hylden”, da det er en rigtig god krimi, som blot mangler det sidste.

Risikoen er så, at de bøger, vi vurderer til at være lidt mindre interessante lander på 3 stjerner, hvilket kan synes som noget dårligt og gennemsnitligt.

I sin tid da jeg første gang tog kontakt til Politikens Forlag for at modtage et anmeldereksemplar, skrev Helle, min kontakt hos forlaget, til mig, at jeg skulle overveje nøje, om jeg ville bedømme bøgerne op til seks stjerner, da flere dagblade gjorde det samme – og mine chancer for at komme på bøgernes for- og bagsider med mine bedømmelser også ville blive større.
Min intention med at blogge om bøger og anmelde disse har aldrig været at få mit navn på nye udgivelser. MEN.. når det er sagt, så er det stadig virkelig dejligt at se, når forfattere og forlag sætter pris på kommentarerne.

Ingen ændring på tidligere anmeldelser

Tidligere anmeldelser her på bloggen vil ikke blive berørt af den nye måde at give bøger karakterer. Jeg ser ingen grund til at gå tilbage og ændre i tingene, da de er bedømt ud fra den præmis, vi havde i begyndelsen.
Vi står jo hundrede procent inde for de ord, der er skrevet – derfor ingen ændring af datiden, kun fremtiden.

Jeg håber, at I vil tage godt imod den ekstra stjerne, der kommer på vores karakterskala. Jeg er sikker på, at det kommer til at blive bedre med en ekstra mulighed for at brilliere.


KARAKTER

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar