Boganmeldelse – Udenfor skinner solen af Hans Petter Hougen

Boganmeldelse - Udenfor skinner solen af Hans Petter Hougen

Udenfor skinner solen er en benhård og barsk fortælling af den tidligere retsmediciner Hans Petter Hougen. Sammen med forlaget Lindhardt og Ringhof har han skrevet en ærlig fortælling om hans arbejds- og privatliv. 

I sit liv har den norsk-fødte Hans Petter Hougen både boet i Spanien, USA og Danmark. I Udenfor skinner solen fortæller han om sit liv, der har budt på lidt af hvert. Udover selv at have stået i spidsen for en uudtømmelig række af obduktioner, så har han også superviseret tusindvis af selvsamme.

Som læser får man en kæmpe indsigt i en vaskeægte retsmediciners liv, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. Jeg skulle flere gange knibe mig selv i armen, fordi jeg blev så fascineret af de mange uhyggelige fortællinger, at jeg næsten glemte, at det var rigtige mennesker, der blev fortalt om. Det er måske lidt det samme som den populære podcast Mørkeland har fået hug for – altså at ægte sager kan være dragende og komme til at fremstå som ren og skær underholdning.
Jeg vil ikke gå i gang med at diskutere sagen. Men det er tydeligt, at man let kan lade sig underholde på andres bekostning.

Når det er sagt, så er ‘Udenfor skinner solen’ anstændig. Jeg var på forhånd nervøs for, at bogen ville være en kynisk gennemgang af en obduktion med absolut ingen diskretion. Men sådan forholdt det heldigvis ikke. Der bliver hverken gravet fuldt rundt i materien, og der bliver heller ikke nævnt nogen navne – hvilket også ville være ulovligt, tror jeg. Men det er blot for at skitsere, at Hans Petter Hougen har formået at skrive en bog om true crime på en måde, så både pårørende og læsere kan være tilfredse.

Til tider følte jeg, at jeg læste en bog i en historieundervisning. Af samme grund blev bogen også læst over en lidt længere periode end normalt, alt imens andre bøger også var inde i billedet. Det bliver simpelthen for tungt i længden at holde fokus. Spændende, men tung.

Den opmærksomme læser har måske noteret sig Hans Petter Hougens navn i diverse kriminalromaners takke-sektion. Flere forfattere bruger eks-retsmedicinerens ekspertise til at kunne beskrive deres bestialske mord korrekt og tilstrækkeligt. Han viden favner bredt og kan få de fleste krimielskere til at tabe kæben af ren imponerethed. 

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof.


KARAKTER

Yderst informativ og spændende fortælling Udenfor skinner solen af Hans Petter Hougen
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar