Boganmeldelse – Tiden er en morder af Michel Bussi

Boganmeldelse - Tiden er en morder af Michel Bussi

’Tiden er en morder’ er Michel Bussis seneste roman, som udkom her i slutningen af 2019.
Jeg har desværre forsømt den dygtige franske forfatter og har ikke fået læst de to foregående krimier, ’Sorte åkander’ og ’Det glemte barn’, men jeg læste med stor begejstring og appetit hans første krimi udgivet på dansk, ’Pigen på flyet’ fra 2017, så det var med store forventninger, at jeg tog hul på hans seneste mere end 500 sider lange kriminalroman.

Uden at røbe for meget, så er det – efter at have læst både ’Pigen på flyet’ og nu ’Tiden er en morder’ – begrebet ’forbytning’ og konsekvenserne heraf, der toner frem i bevidstheden, når man tilfreds fordøjer og reflekterer lidt over de to bøger. Og vel at mærke indpakket i en opfindsom, overraskende og særdeles velskrevet fortælling.

Bogen er opbygget i 2 tidsplaner: 1) August 1989, hvor vi følger hovedpersonen, den 15- årige Clotilde, som er på ferie med sine forældre og sin storebror på Korsika, hvorfra faren stammer og har sin familie. Via hendes dagbogsoptegnelser følger vi dagene frem til og med tragedien, hvor familien brat og voldsomt kører ud over en bjergskrænt, og hvor kun Clotilde overlever. 2) August 2016, hvor Clotilde, hendes mand og teenagedatter er taget til Korsika, hvor hun besøger ulykkesstedet for ligesom at få knyttet en ende på den traumatiske hændelse. Sådan går det dog ikke – tværtimod så får hun en mistanke om, at ulykken dengang faktisk ikke var en ulykke, en mistanke, der næres af, at hun pludseligt modtager nogle små håndskrevne beskeder fra hendes mor, som hun jo ellers så dø mod de skarpe klippestykker dengang for 27 år siden.

Så parallelt med, at vi løbende hører om dagene op til tragedien 27 år tidligere via den unge Clotildes dagbog, så tager historien for alvor fart, da Clotilde i sin jagt på sandheden og en løsning af mysteriet om sin mors død eller ej begynder sin private efterforskning af omstændighederne omkring ulykken.

Bogen er velskrevet og spændingsmættet fra start til slut, og Bussi formår at lægge et stort og kompliceret puslespil med mange små historier og et utal af forskellige aktører som brikker, der til sidst på nærmest mirakuløs vis kommer til at passe sammen.

En rigtig velkomponeret og velskrevet krimi med et overraskende plot, der først folder sig ud på de sidste sider af bogen. Den fortjener så absolut 4 flotte stjerner.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som et anmeldereksemplar fra People’sPress.


KARAKTER

En velkomponeret og velskrevet krimi Tiden er en morder af Michel Bussi
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar