Boganmeldelse – Soldier blue af Lotte og Søren Hammer

Boganmeldelse - Soldier blue af Lotte og Søren Hammer

Soldier blue er tiende og dermed sidste bind i Lotte og Søren Hammers krimiserie om Konrad Simonsen. De har gennem en årrække skrevet om chefkriminalinspektøren, men nu er det for alvor slut.

Et projektil bliver affyret på en stille og helt normal villavej i Danmark. Dets offer bliver et lille spædbarn, hvis liv omgående får en ende. Konrad Simonsen og hans hold bliver sat på sagen, og det bliver hurtigt bekræftet, at projektilet er professionelt fremstillet. Projektilet var fremstillet med et formål – at gøre skade på mennesker. Det mest oplagte spørgsmål er, hvorfor nogen ville slå et spædbarn ihjel.

Der skulle ikke meget overtalelse til før jeg blev overbevist – af mig selv vel at mærke – om at læse ’Soldier blue’. Jeg elskede seriens første bind, Svinehunde. Modsat var jeg på ingen måde overbevist om kvaliteterne i ‘Alting har sin pris’, som er seriens anden udgivelse. Sidstnævnte anmeldte jeg som en af bloggens første bøger, og du kan læse anmeldelsen her. Som med anden bog i serien, var jeg heller ikke fuldstændig tosset med seriens tiende bog.

‘Soldier blue’ er delt op i tre vidt forskellige dele. På trods af at første del ikke indeholder vild og actionpræget krimi, så var det faktisk den mest interessante læsning for mit vedkommende. Käte, bogens ene hovedperson, og hendes far lever sammen i deres lille symbiose på en afskåret ø, hvor hun bliver klargjort til at overtage ‘familiebiksen’. 
De næste dele bliver for nørklede og meget nørdede. Nogle er til den slags bøger, men det er jeg desværre ikke. 
Der er ingen tvivl om, at Hammer søskendeparret er vanvittigt dygtige, og de besidder en massiv viden, som kommer til udtryk gennem blæk på papiret. Det bliver bare næsten for meget af det gode.

Hammer-søskendeparret er ekstremt dygtige til at skrive dialoger, og det viser de med al tydelig også i seriens tiende og afsluttende bind.
De tre forskellige dele bliver flot bundet sammen til slut, men jeg sad altså tilbage med en lidt flad følelse efter sidste side var vendt. 

Af samme grund tror jeg desværre kun, at bogen skal have 3 ud af 5 stjerner, selvom jeg ville ønske, jeg kunne belønne den med en højere karakter. ‘Soldier blue’ er ikke en bog, hvor jeg sidder tilbage med følelsen af at have læst en bog, som bare har plantet sig solidt i min erindring, som andre kriminalromaner har gjort.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal.


KARAKTER

Soldier blue er meget liv resten af serien. Småkedelig Soldier blue af Lotte og Søren Hammer
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar