Boganmeldelse – Små diskrete drab / Sprækken af Jussi Adler-Olsen

Boganmeldelse - Små diskrete drab / Sprækken af Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen har for nylig udgivet den lille fine bog Små diskrete drab / Sprækken på Politikens Forlag. Bogen er en genudgivelse af de to tidligere udgivne små kriminoveller – nok mest af alt for at sænke spændingen indtil Afdeling Q 8 lander i butikkerne.

Små diskrete drab omhandler Lars, der bliver forladt af sin kone, da hun finder ham for kedelig. Det tager hovedpersonen i den grad til sig og kaster sig ud i en ny branche – han tager livet af anstrengende og rige ægtemænd. Sprækken omhandler en opklaring af brutale mord på to ældre mennesker. Efterforskningen trækker tråde tilbage til 2. verdenskrig og kriminaldedektiven, Bern Schmidt, forsøger at rede det hele ud.

Jeg har tidligere ytret mine holdninger om veletablerede krimiforfatteres små skriverier i form af eksempelvis kriminoveller. Her på bloggen har jeg anmeldt Jo Nesbøs korte bøger, ‘Midnatssol’ og ‘Blod på sneen’, som begge har fået en del ris med på vejen.
Jeg er mere tilbøjelig til at give Jussi kredit for denne bog, men jeg bryder mig i det store hele ikke specielt meget om denne subgenre til kriminalromanerne. Når det er sagt, så synes jeg, at forfatteren slipper rigtig fint fra det med denne lille bog.

Jeg var så heldig, at min far og jeg blev inviteret til Politikens Forlags bloggerarrangement på Krimimessen, hvor Jussi Adler-Olsen og andre krimiforfattere mødte op for at fortælle om deres seneste nye og kommende bøger. Her fortalte førstnævnte om Små diskrete drab / Sprækken samt hans kommende bog i serien om Carl Mørck & Co. Det var i særdeleshed interessant at høre, hvordan hans novelle Sprækken blev til.

Vi kommer ikke udenom, at Små diskrete drab / Sprækken udkommer netop nu for at varme op til den kommende bog i Afdeling Q-serien, som i øvrigt har fået titlen Offer 2117. Det er en strategisk måde at bespise den utålmodige læser med lidt godt fra den folkekære krimiforfatter.

Bogen med de to små noveller er som sagt udkommet lige op til Krimimessen, som i år ligger lige før påske. Bogen kunne derfor være oplagt som påskeæg til den krimiglade læser. Den kommer i en lille let pocketbook-størrelse og kan læses på blot et en times tid.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Politikens Forlag.


KARAKTER

Kriminoveller er, hvad de er Små diskrete drab / Sprækken af Jussi Adler-Olsen/span>
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar