Boganmeldelse – Slugger af Martin Holmén

Boganmeldelse - Slugger af Martin Holmén

Slugger er tredje og indtil videre sidste bind i serien om den tidligere bokser Harry Kvist skrevet af den svenske forfatter Martin Holmén. Jeg har anmeldt seriens to forrige bind på bloggen, som du kan finde under min oversigt eller på et direkte link senere i denne anmeldelse.

Kvistens eneste rigtige ven – eller en af dem – en præst er blevet slået ihjel i en kirke. Harry Kvist, der nu arbejder som gældsinddriver, mener på ingen måde, at politiet gør tilpas nok for at opklare forbrydelsen. 
‘Slugger’ foregår i 1930’erne, hvor nazismen for alvor er ved at få fat i vores naboland. Samtidig kommer Harry Kvist i karambolage med den organiserede kriminalitet i Stockholm, der kan udfordre den hårdtslående dranker.
Hovedpersonen med ødelagte næver – grundet massevis af møder med ansigter og kroppe – lever af brændevin og cigarer og tager egentlig blot en dag af gangen. 

Jeg er stor tilhænger af den måde, som Martin Holmén skriver på. Hele serien er ekstremt velskrevet, og det bliver fint afsluttet i ‘Slugger’, hvor jeg mener, at han virkelig får udfoldet sine sprogkundskaber.

Inden jeg startede på min læsning, var jeg længe spændt på, hvad forfatteren havde udtænkt, at Harry Kvist skulle ud for denne gang. Hovedkarakteren har prøvet lidt af hvert, og det er ikke nogen hemmelighed, at han kommer ud på nye eventyr i trilogiens afsluttende fase. I takt med den fulde historie åbner sig, viser det sig også, at Kvisten er langt mere følsom, end han måske ønsker omverdenen skal se. Og det er nok egentlig sundt.

Er du lidt træt af de til tider trivielle kriminalromaner, der udelukkende omhandler et mord og en opklaring, og er du glad for historiske romaner, vil du ganske givet finde Martin Holméns krimier ret så underholdende. 
Normalvis er jeg ikke særlig meget til netop denne type krimier, men af en eller anden grund faldt både ‘Clinch‘, ‘Nede til tælling‘ og nu også ‘Slugger’ i min smag. Forfatteren skriver med en lethed, jeg ikke har set hos mange andre af hans kollegaer, og seriens bind er alle bøger, hvor jeg virkelig skal koncentrere mig for at få det hele med.

Martin Holmén balancerer på en knivsæg, hvor han på den ene side er tæt på at “overbeskrive” omgivelserne og de mange detaljer, så det næsten bliver for klægt og svært at trække vejret, og hvor han på den anden side former sit univers tilpas meget til karakterernes personer og tid, så vi som læsere føler, vi træder ind i klædeskabet og træder ud i Harry Kvists Narnia på den anden side. 

Der er ikke megen censur i sproget, og du får hele pladen fuld, når forfatteren lukker op for sandhederne hos den homoseksuelle eksbokser. Og jeg elsker det.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Turbine


KARAKTER

Slugger afslutter serien med bravur Slugger af Martin Holmén
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar