Boganmeldelse – Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Boganmeldelse - Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Røgslør er anden bog serien om Blix og Ramm skrevet af det svenske forfatterpar, Jørn Lier Horst og Thomas Enger. Serien indeholder også Nulpunkt, der udkom for godt et år siden i Danmark. Røgslør tager fat hvor første bind slutter – og det er en af grundene til, at du bør læse bøgerne kronologisk.

Nytårsaften er normalvis en festlig aften, men en bombe på Rådhuspladsen i Oslo bringer festlighederne til en brat standsning. Emma Ramm burde have brugt aftenen andetsteds, og hendes tilstedeværelse skal vise sig at have fatale konsekvenser. Sammen med Alexander Blix forsøger hun at få en hårdt såret kvinde op af havnebassinet. Kvinden viser sig at have forbindelse til en tidligere sag, som de to førnævnte hovedroller forsøger at finde hoved og hale i hver især.

Forrige bog var markant mere spændende, end Røgslør er. Faktisk er jeg nu en smule ærgerlig over at have givet førstnævnte tre stjerner, da jeg, for at overholde mit rangsystem, burde bedømme denne nye udgivelse med to. Så for at holde fast i min egen ideologi om, at man skal være hudløst ærlig som anmelder, så vælger jeg at give bogen to styks. Det kan næsten virke for grelt, da en bog i den grad skal have underpræsteret for at modtage få stjerner, men snik snakken fylder mere end tempoet. Derfor bliver det to og tre stjerner til Horst og Enger. 

Jeg studsede over en ting i min læsning. Nogle gange har Alexander Blix lidt samme forhold til sin datter Iselin, som Wisting har til sin, Line. Et forhold hvor faderen har lidt for travlt og glemmer sine børn – Blix møder dog op modsat Wisting, der fuldstændig glipper begivenhederne og sine børns udvikling og mentale tilstand. Ydermere interesserer begge døtre sig for deres respektive fædres arbejde og fascineres af den spænding, erhvervet bringer med sig.
Måske jeg ikke havde lagt mærke til det, hvis jeg ikke for nylig havde set tv serien Wisting og læst ‘Det inderste rum’. 

Det er næsten helt skørt – og til tider for urealistisk – hvor galt afsted Emma Ramm kan komme. Indenfor ganske få dage befinder hun sig i flere gange orkanens øje. Jeg vil naturligvis ikke afsløre, hvad der menes med dette, men det kan godt virke lidt for søgt til tider, selvom kvinder er meget modige og selvstændige. 

Når man læser Røgslør, så vender siderne sig lidt for hurtigt. 100 sider i bogen forsvinder nemt på godt og vel en times tid. Det er ren underholdning, som man kun kan blive glad af at læse. Mere vil have mere, og derfor vil jeg også gerne have meget mere spænding og dramatik. Højt tempo og en masse action er noget af det, der gør en krimi eminent i mine øjne. 

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Modtryk


KARAKTER

En OK krimi, der ikke er bedre end den første Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar