Boganmeldelse – Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Boganmeldelse - Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Offer uden ansigt er første bog i serien om den svenske efterforsker Fabian Risk skrevet af Stefan Ahnhem. Bogens omdrejningspunkt er hævn og indre smerte.

Fabian Risk flytter tilbage til sin fødeby Helsingborg sammen med sin familie. Planen var egentlig, at han skulle starte sin hjemkomst med 6 ugers sommerferie, men pludselig bliver han kontaktet af hans nye chef, da en gammel klassekammerat bliver fundet brutalt myrdet, hvor begge hans hænder er blevet skåret af.
Hurtigt bliver næste offer fundet, som viser sig også at have en tilknytning til den gamle skoleklasse. Fabians ferie får hurtigt en ende, og han bliver i stedet en del af efterforskningen.

Jeg har langt om længe stiftet bekendtskab med Stefan Ahnhem, og jeg blev på ingen måder skuffet. Jeg har hørt meget godt om hans bøger – specielt de tre første, så det var egentlig bare et spørgsmål om tid, før jeg kom i gang. Spørgsmålet om hvor hurtigt jeg får læst de næste i rækken, skal jeg ikke kunne svare på, men uanset hvad så bliver det formentlig en rigtig god læseoplevelse.

Offer uden ansigt er en ganske glimrende krimi, som bør læses af enhver, der godt kan lide konstant spænding. Bogens kapitler slutter hele tiden således, at man har lyst til at fortsætte sin læsning. Kapitlerne bliver ganske enkelt læst af sig selv, og underholdningsværdien er helt i top hele vejen igennem. Det er lidt et love-hate relationship, jeg har med cliffhangers, da jeg på den ene side elsker at blive nødt til at fortsætte, men samtidig er det også meget rart at kunne lægge bogen og hoppe i drømmeland.

Vi hører ikke specielt meget om Fabian Risks tidligere ansættelse i Stockholm, men der kommer nogle enkelte små hints en gang imellem. Jeg håber, at vi får endnu mere information i de kommende bøger, da det virker til at være en spændende fortælling, der ikke endte alt for godt for Fabian Risk.

Plottet er virkelig velskrevet og velstruktureret. Selvom der er tale om et meget alvorligt emne i bogens handling, så fungerer det rigtig fint i krimi- eller spændingsgenren. Det er ikke mange gange, at jeg har oplevet dårlige bøger fra svenske krimiforfattere, og Offer uden ansigt er også en rigtig fin en af slagsen.

Stefan Ahnhem har på nuværende tidspunkt også udgivet Den niende grav, Atten grader minus og Motiv X, hvor sidstnævnte er 4. bog i serien om Fabian Risk. Vi får ganske givet mere at se til Stefan Ahnhem, og hvis bøgerne har nogenlunde samme niveau som Offer uden ansigt, så bliver det et godt gensyn.


KARAKTER

Et must-read for alle krimielskere Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar