Boganmeldelse – Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Boganmeldelse - Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Nulpunkt er skrevet af en ny norsk krimi-duo bestående af Jørn Lier Horst og Thomas Enger, som begge har opnået ganske fin status individuelt. Nu har de slået sig sammen og har forhåbentlig taget hul på noget stort.

Den mest succesfulde norske løber nogensinde møder pludselig ikke op til hendes aftale i norsk morgen TV. Hun bliver også væk fra hendes aftaler senere på dagen, hvor der er aftalt en lang række interviews omhandlende hendes nye bog – en fortælling om hendes liv i løbesporten. Politiet sætter en efterforskning i gang i forsøget på at finde frem til den tidligere kvindelige eliteløber Sonja Nordstrøm.

Dansk politi har tidligere sat en lignende efterforskning i gang, hvor de leder efter en tidligere dansk fodboldspiller, som ligeledes er meldt savnet.
Liget af den danske fodboldspiller dukker op i Sonja Nordstrøms sejlbåd, hvilket betyder, at et dansk og norsk politisamarbejde opstår.
En jagt på en gal og kalkuleret gerningsmand går i gang – på trods af at efterforskerne har meget lidt at gå efter.
Hans nedtælling er begyndt.

Vores to hovedpersoner i bogen er efterforskeren Alexander Blix og journalisten Emma Ramm, som relativt hurtigt får etableret et givende samarbejde for begge parter.
Blix, som han primært bliver kaldt, har en voksen datter, som deltager i et realityshow på norsk TV, og Emma lever alene – dog ofte med besøg af hendes niece.

Vi bliver introduceret til ganske mange personer i Nulpunkt, men flere af dem virker dog ikke synderligt relevante for handlingen. Et eksempel kunne være Blix’ ekskones nye mandlige bekendtskab, som bliver introduceret. Her får vi ikke specielt meget information omkring, hvordan efterforskerens forhold til den nye mand er, og vi får heller ikke nogen yderligere beskrivelse af manden.
Jeg mener derfor, at persongalleriet bliver for uhåndgribeligt og uden personlig tilknytning til de mange karakterer, som godt til en vis grad kunne have været undladt.
Det skal så lige siges, at bogen er første bind i en ny serie fra de to herrer, så der er formentlig en mening med, at vi ikke får en dybere beskrivelse af de enkelte medvirkende allerede her i første bog.

Jeg kunne ikke lade være med flere gange at tænke på Jussi Adler Olsens “Kvinden i buret”, hvor en kendt kvinde forsvinder. Jeg vil ikke afsløre flere elementer i denne anmeldelse, hvor jeg ser ligheder til “Kvinden i buret”, da det vil gå ud over læseoplevelsen hos andre, men jeg kan afsløre, at det ikke kun er denne ene hændelse med den kvindelige forsvinden, der fik mine tanker i retning af Jussi Adler Olsen.

Jeg lagde ikke rigtig mærke til, at Nulpunkt er skrevet af to individer, og jeg synes, at de er sluppet okay fra det.
Jeg synes dog, at bogens slutning var en lille smule tam, og jeg havde lidt svært ved at se, hvad gerningsmandens motiv i virkeligheden bundede i.
Alt i alt en fornuftig gennemsnitlig krimi, der desværre ikke spiller på de helt store tangenter i denne omgang.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er givet som anmeldereksemplar af Modtryk.

KARAKTER
Bogen nåede aldrig helt til tops

Nulpunkt af Jørn Lier Horst & Thomas Enger

3 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Det var da en besynderlig spoiler at komme med i en anmeldelse – sammenligningen med Kvinden i buret. Det bliver sidste gang, jeg kigger forbi din blog, i hvertfald for at læse om bøger, jeg endnu ikke selv har læst.

  • Hej Sus
   Jeg er ked af, at du ser det som en unødvendig spoiler. Jeg forsøgte blot at fortælle lidt om, hvad man kan forvente, når man læser ‘Nulpunkt’.
   ‘Kvinden i buret’ er for mig at se en fremragende bog, og jeg tænkte derfor, at andre med samme holdning om bogen ligeledes ville kunne få noget positivt ud af at læse ‘Nulpunkt’.

   På trods af ovenstående håber jeg alligevel, at du vil kigge forbi bloggen en anden gang 🙂

Skriv en kommentar