Boganmeldelse – Når det mørkner af Jørn Lier Horst

Boganmeldelse - Når det mørkner af Jørn Lier Horst

‘Når det mørkner’ er en ny kriminalroman om William Wisting skrevet af vores norske ven, Jørn Lier Horst. Denne gang er det dog ikke en cold case-fortælling, vi får lov til at være vidne til, men det er i stedet en såkaldt “prequel”, der løfter sløret for hovedpersonens fortid, og giver læseren mulighed for at lære den norske efterforskers historie.

Vil du med en tur tilbage til 1983, hvor William Wisting bliver formet som efterforsker? Så skal du læser denne bog. Vores hovedperson er netop blevet uddannet som politimand, hvilket betyder, at han nu er klar til at kaste sig over en masse efterforskningsarbejde. Og der går ikke mange øjeblikke, før han opdager et potentielt mord, da han finder en ældre bil i en efterladt lade, som knytter sig til en gammel forbrydelse.

I ‘Når det mørkner’ får vi lov til at høre om, hvordan Wisting i sin tid blev efterforsker med alt, hvad der hører sig til. Historien byder også på en fortælling om en omsorgsfuld og betænksom far, og man fornemmer, at arbejdet langsomt tvinger Wisting til at vælge sin familie stille og roligt fra og samtidig vælge sit arbejde stille og roligt til. Har man læst nogle af bøgerne i Wisting-serien eller set serien på Viaplay, ved man, at William er mindre god til at værne om sin familie.

Der er nogle fine referencer til tiden i midtfirserne, der bl.a. rummer et gammelt telefonrør, en masse cigaretter og en faxmaskine, som jeg iøvrigt aldrig har set i virkeligheden, men kun hørt refereret til. 

‘Når det mørkner’ er kun på knap 200 sider, og man kan derfor godt få en følelse af, at det blot er en bog, der er skrevet for at holde læseren hen, indtil den næste bog i serien om William Wisting bliver færdig – den kommer i øvrigt til marts, hvilket er derfor, at jeg nævner det. Omvendt kan det også være, at Jørn Lier Horst blot har haft historien i hovedet i så mange år efterhånden, og det nu var det rette tidspunkt at få den udgivet. Jeg synes dog ikke, at det er det bedste, vi har set fra forfatteren, men ‘Når det mørkner’ er ganske fin underholdning til en kold weekend.
Det at bogen er kort og foregår i datiden, gør den dog ikke mindre underholdende og mindre Wisting-agtig – blot for at få det på det rene.

Som forlaget også skriver, kan du sagtens hoppe på Wisting-vognen på station ‘Når det mørkner’. En ganske fin udgivelse, men du skal være forberedt på, at det er opklaringsarbejdet, der er i fokus, når du læser bøger i Wisting-serien.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Modtryk – tusind tak for bogen.


KARAKTER

Fin og kort prequel Når det mørkner af Jørn Lier Horst
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar