Boganmeldelse – Midnatssol af Jo Nesbø

Boganmeldelse - Midnatssol af Jo Nesbø

Midnatssol er en standalone kriminalroman af den norske succesforfatter Jo Nesbø. Tidligere samme år udgav han bogen Blod på sneen, som er i samme selvstændige stil som Midnatssol.

En mand ved navn Jon Hansen er netop ankommet til det allernordligste Norge med bussen. Han er på flugt fra den berygtede mafia i Oslo, hvor mafiabossen Fiskeren regerer. Jons job var at likvidere folk for mafiaen, men det viste sig hurtigt, at han ikke passede godt til den dramatiske jobbeskrivelse.
Hans ophold i det nordlige Norge fører ham ind i en verden af kærlighed og religion.

Jeg giver ikke meget for denne udgivelse af den norske forfatter, som jeg normalvis ellers holder utroligt meget af. Det virker mest af alt, for mig at se, som om, at der lige skulle tjenes lidt hurtige penge, mens næste bog i serien om Harry Hole blev færdigskrevet. Det er synd og skam, fordi jeg synes ellers stort set altid, at Jo Nesbø leverer topkvalitet. Men Midnatssol er langt under hans normalt ellers høje niveau. Siderne i bogen er tykkere end normale sider og bagerst i bogen, er der efterladt 8 blanke sider. Dette alene får mig til at tænke, at der er brugt alle mulige midler for at få bogen til at fylde mere rent fysisk.

Jeg læste Midnatssol på en eftermiddag, da jeg simpelthen ikke kunne overskue at åbne den igen dagen efter.

Bogen er ikke en direkte efterfølger til hans første bog af samme type – den tynde og halvfærdige udgivelse – Blod på sneen, men der er alligevel flere personer i de to bøger, som går igen. Vi får introduceret Fiskeren, som stadig er en stor gangster og narkobaron i Norge. Fiskeren indtræder i rollen som bad guy endnu engang og er den type gangster, der ikke skyr nogen midler for at finde frem til hans modstandere.

Bogen er en kedelig spændingsroman, der ikke får pulsen meget højere op end normal hvilepuls.
For at hele denne anmeldelse ikke bare skal blive ren beklagelse, så er Jo Nesbø stadig en fremragende fortæller.
En sand fan bør vel et eller andet sted og læse alle bøger af sin yndlingsforfatter og støtte vedkommende i både medgang og modgang. Det er hermed gjort.

Forfatteren viser hermed, at han formår at blande spænding / krimi med kærlighed. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig for, hvor lidt jeg til den slags, men Midnatssol er ikke en bog, jeg vælger at hive ned fra hylden en anden gang.

KARAKTER
En slap bog af den norske mester

Midnatssol af Jo Nesbø

2 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar