Boganmeldelse – Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock

Boganmeldelse - Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock

Mercedes-snittet er andet selvstændige bind i Anne Mette Hancocks krimiserie om Kaldan og Schäfer. Jeg har tidligere læst første bog, der – jeg vil ikke sige kom bag på mig men – overraskede mig yderst positivt.

En ung dreng ved navn Lukas forsvinder fra sin skole. Heloise Kaldan er som så ofte før på pletten, og i skolegården møder hun efterforskeren Erik Schäfer. Drengens telefon dukker pludselig frem fra skyggerne, og indholdet sender efterforskningen i en helt ny retning. Samtidig bliver Heloises kommende artikel om PTSD-ramte soldater viklet ind i politiets efterforskning, hvilket fordrer, at Kaldan og Schäfer endnu engang krydser spor i jagten på Lukas’ skæbne.

Først og fremmest. Av min arm hvor kan Anne Mette Hancock sætte en kriminalroman sammen. Sådan er det. Jeg er særligt glad for dialogerne, som er levende og driver fortællingen frem i et tempo, hvor alle kan være med. Jeg synes faktisk, at forfatteren slipper virkelig godt afsted med den ellers “svære toer”. Faktisk er ‘Mercedes-snittet’ endnu bedre end seriens første bind i nogle henseender.

Når det er sagt, så er det hele desværre ikke lutter glade dage. Anne Mette Hancock er en de stærke selvstændige kvinder, som tør tage fat i nogle vigtige emner, som livet desværre også byder på, men det bliver lidt for lidt spændende krimistof og lidt for meget sludder for en sladder til min kop te. Men jeg er også ved at være en gnaven gammel forvænt læser, som ønsker bøgerne på min måde. Spøg til side. Jeg kan godt lide at blive overrasket med bøger, jeg ikke på forhånd vidste, ville falde i min smag.

Serien om Kaldan og Schäfer, der begynder med bogen ‘Ligblomsten‘, er tilberedt således, at den formentlig sagtens kunne udkomme på en af de efterhånden mange streamingtjenester. Let spiselig og ikke for morbid til det brede publikum. 

Ærligt, så tror jeg aldrig, jeg har været så opslugt af en lydbog, som jeg var med ‘Mercedes-snittet’. Har du ikke givet den en lytter på en af de respektive tjenester, så bør du måske overveje lidt at tjekke den ud. 

Ikke for at tage noget fra Anne Mette Hancock, men jeg giver den sidste stjerne, og dermed 4 samlet, for Jon Langes sublime, fremragende stemmeskuespil. Uden ham som indlæser var min interesse for bogen formentlig på et helt andet niveau, end det var tilfældet. Måske kan man ikke gøre sådan normalt, men nu er det min blog og dermed mine regler, så jeg tillader mig altså at give indlæseren en stjerne for sin præstation. 

Tak for en ganske fin krimi trods min kritik.

Jeg lyttede til bogen på lydappen Mofibo, hvor den danske skuespiller Jon Lange er indlæser. Anmeldelsen indeholder derfor reklame, da jeg har fået sponsoreret mit abonnement. 


KARAKTER

Ikke helt på niveau med første bind Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar