Boganmeldelse – Løbende tjener af Dennis Jürgensen

Boganmeldelse - Løbende tjener af Dennis Jürgensen

Løbende tjener er Dennis Jürgensens debut som krimiforfatter, hvilket han efter min mening er sluppet rigtig godt fra. Forfatteren har tidligere skrevet utallige børnebøger af genren gyser, som i virkeligheden var mit første møde med hans forfatterskab i sin tid.

En kendt forretningsmand ved navn Frans Jessen har netop været involveret i en sag om ophavsretten mod tidligere partnere i deres fælles foretagende. Umiddelbart efter sagen findes en af disse partnere brutalt myrdet. Roland Triel bliver sat i spidsen for efterforskningen på gerningsmanden, alt imens han kæmper med sine indre dæmoner. Få år tilbage blev hans kone dræbt i deres hjem og hans datter mishandlet og dermed mærket for livet. Han lever i en evig jagt på gerningsmanden, som aldrig blev stillet til ansvar, men pludselig bliver der igen pustet liv i den gamle sag.

‘Løbende tjener’ indeholder en endeløs jagt på en morder i en uopklaret sag. Nemlig sagen om Triels afdøde kone i parrets hjem 4 år tidligere. Denne bestialske gerning betyder samtidig, at deres fælles datter er blevet indlagt og sidder dag ud og dag ind på en institution grundet hendes direkte kontakt med gerningsmanden i netop gerningsøjeblikket. Dette møde har naglet sig i hendes sind og gjort hende ude af stand til at tale med nogen – også sin far.

Jeg har læst nogle af de anmeldelser, der blev skrevet tilbage i 2014 ved udgivelsen. Flere af de store og respekterede medier gav Dennis Jürgensen lidt røg for en slap spændingskurve, hvilket jeg ikke helt kan tilslutte mig, da min opfattelse er en lidt anden. Jeg synes, at ‘Løbende tjener’ havde en støt stigende spændingskurve, der bare blev ved med at stige, og gerningsmandens gøren og laden bliver i den grad intensiveret.

Udover at være en kriminalroman indeholdende de gængse og velkendte genretræk, så indeholder ‘Løbende tjener’ også ekstremt meget humor.
Jeg skraldgrinede over en ældre herre, der hverken har respekt eller sympati for politiets arbejde. Hans små spydige kommentarer er fuldstændig eminente og både meget veltimede og vellykkede. Jeg tror, at de fleste læsere vil mene, at denne karakter er en smule pudsig – om ikke andet i denne sammenhæng, som jeg netop har refereret til. 

Jeg er glad for langt om længe at have kastet mig over hans forfatterskab, selvom jeg er kommet sent i gang. Dennis Jürgensen udkommer med sin sidste bog om Roland Triel til november i år, Faldende masker.

Jeg lyttede sporadisk til bogen på app’en Mofibo, hvilket betyder, at dette indlæg indeholder reklame. Når bogen ikke blev læst op, så valgte jeg at læse videre i min fysiske udgave.


KARAKTER

Glimrende første møde med Roland Triel Løbende tjener af Dennis Jürgensen
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar