Boganmeldelse – Intet mindre end døden af Erik Storey

Boganmeldelse - Intet mindre end døden af Erik Storey

Intet mindre end døden er en ægte thriller skrevet af den amerikanske forfatter Erik Storey. Vi følger for første gang Clyde Barr i hans kamp om at finde frem til sin søster, hvilket viser sig ikke at være sådan lige til.

Clyde Barr er tilbage i USA efter en længere periode, hvor han har brugt tiden forskellige steder i den store verden – her arbejdede han bl.a. som lejesoldat og jæger, hvilket har givet ham den erfaring, der senere skal vise sig at blive nødvendig.
Hans kære søster Jen når kun lige akkurat at bede Clyde om at komme og redde hende, inden telefonlinjen dør ud. Han ved hverken, hvor hun befinder sig, eller hvor lang tid han har at løbe på – blot at hun har brug for hjælp. Nu.
Han allierer sig med en ung kvinde ved navn Allie for at finde sin søster, inden tiden løber ud.

Bogen kunne blive en actionfyldt B-film med nogle af de store amerikanske skuespillere såsom Mark Walhberg og The Rock i hovedrollerne. Hvorvidt det ville blive en god film, skal jeg ikke kunne sige, men hovedpersonernes beskrivelser i bogen minder ekstremt meget om tidligere film, som Mark Walhberg og The Rock har medvirket i.

Man må sige, at der er skruet op for tempoet i Intet mindre end døden. Der er hverken sparet på skuddueller eller detaljerede kampscener, hvilket passer rigtig fint til min person. Jeg kunne dog sagtens have brugt en lidt mere detaljeret beskrivelse af Clyde Barrs baggrundshistorie. Jeg har for nylig set et afsnit af “Gejst” på DR, hvor en krimiekspert udtaler, at det er en af de ting, nordiske forfattere virkelig mestrer – at uddybe hovedpersonernes privatliv og baggrund.
Måske er det blot fordi, at jeg er blevet for vant til at læse om hovedpersonernes privatliv, at jeg synes, at jeg mangler det.

Alt i alt er bogen en god og hæsblæsende thriller, der aldrig letter trykket på gaspedalen. Er man til den slag bøger, så bør man uden tvivl give Intet mindre end døden en chance.

Jeg ved, at Erik Storey har udgivet en efterfølger til Intet mindre end døden – også med Clyde Barr i hovedrollen. Så hvis man kan lide måden forfatteren skriver på, så har man endnu mere fremragende læsning i sigte – i form af hans næste bog i serien.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Jentas – tusind tak for bogen.


KARAKTER

En bog med et hæsblæsende tempo Disciplen af Hjorth Rosenfeldt
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar