Boganmeldelse – Hellborn af Andreas Antoni Lund

Boganmeldelse - Hellborn af Andreas Antoni Lund

Hellborn er en dansk action thriller om en ung mand ved navn Hunter Hellborn, som konstant forsøger at opsøge sit næste adrenalin-fix. Bogen er skrevet af forfatteren Andreas Antoni Lund og er forfatterens debutroman.

Hunter Hellborn er en ung mand født ind i en ekstremt velhavende familie, hvilket også giver ham visse fordele i livet. På trods af sin økonomiske overlegenhed er Hunter ikke just tilfreds med sin tilværelse. Han er træt. Træt af livet. Dette ændrer sig, da en, under normale omstændigheder, harmløs operation giver ham en nærdøds-oplevelse. Den rus, han oplever, sætter gang i en række begivenheder, hvor Hunter forsøger at få samme følelse som rusen gav ham. Hans evige jagt på ‘suset’ bliver potentielt halsbrækkende for ham selv og sine omgivelser.

Hunter Hellborn er en mand, der kommer ud for lidt af hvert i bogen. Der er ikke de prøvelser eller vilde stunts, som forfatteren ikke udsætter vores hovedperson for. Det er desværre med til at gøre bogen lidt utroværdig her og der. Jeg er med på, at alle kan springe bungee-jump, men jeg kan næsten ikke tro, at en professionel motorcykelforhandler udlåner sin dyreste og hurtigste model uden at have set et kørekort. Den køber jeg desværre ikke.

Hunter forsøger sig også med at køre ‘fixie-bike’ for at genopleve sin rus. Jeg har selv kørt meget på ‘fixie bike’, da jeg var yngre, men jeg havde aldrig fornemmelsen af, at jeg var ved at slå mig selv ihjel. Det var formentlig ungdommens lykkelige uvidenhed, der havde en central rolle, men ikke desto mindre var den specielle form for cykling en del af mit liv i et par år.
Der blev arrangeret et løb i Odenses gader, som blev navngivet Odense Beer Bash, der også inkluderede helvedes kørsel ind og ud mellem bilerne på kørebanen. Det er ikke noget, jeg er stolt af den dag i dag.

Hellborn er skrevet som en ‘jeg-fortælling’, der egentlig fungerer ganske fint. Jeg har på fornemmelsen, at den kunne være god læsning til unge mænd, som jeg selv. Den er nem at gå til og er relativ hurtig at læse.
En af årsagerne til, at den ville være god til unge mænd, kunne være, at jeg flere gange kom til at tænke på filmen og tv-serien Limitless, da jeg læste bogen. Jeg elskede selv Bradley Coopers skuespil, så jeg var solgt, da jeg læste bagsideteksten på bogen. Hellborn har lidt samme modus som Limitless, hvor hovedpersonen konstant ønsker ‘mere’.

Til sidst kunne jeg næsten ikke holde til at læse mere om alle de mange ubehagelige oplevelser, som hovedpersonen blev udsat for – det er ikke for småbørn.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra Byens Forlag efter aftale med forfatteren.


KARAKTER

Hellborn er formentlig en god bog til unge mænd Hellborn af Andreas Antoni Lund
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar