Boganmeldelse – Havhvepsen af Tommy Thorsteinsson

Boganmeldelse - Havhvepsen af Tommy Thorsteinsson

Havhvepsen er 2. selvstændige krimithriller med blandt andre Anna Blaafalk i hovedrollen. Bøgerne er skrevet af den danske forfatter Tommy Thorsteinsson og er udgivet hos Forlaget Forfatterskabet. Jeg har læst bøgerne i kronologisk rækkefølge, men jeg vil mene, at man uden problemer kan læse bøgerne forskudt. Indlægget indeholder meget små spoilers fra første bog i serien!

En ny trussel lurer. En målrettet hacker går nådesløst efter erhvervslivets elite, der bærer pacemaker. Dommen lyder: betal eller dø. Efterforskerne forsøger at finde frem til gerningsmanden, der efter et afslappende ophold på Mallorca også får titlen morder på CV’et.Dieter Wolf, som er havnet hos NC3 (Nationalt Cyber Crime Center), bliver en højt værdsat ressource i kampen mod den formodede hacker og gerningsmand.

Der er igen gang i persongenkendelsesprogrammet Poseidon. Dieter Wolf, ny chef i NC3, aktiverer programmet, der gennemsøger billedmateriale fra diverse overvågningskameraer i landet, for at finde frem til den skruppelløse hacker.

Forfatteren har formået, som han også gjorde med bogen Ensom ulv, at skrive en krimi/thriller, hvor man simpelthen bare er nødt til at læse videre. Med fare for at lyde alt for klichéagtig endnu engang, så vil jeg sige, at bogen er en “pageturner”. Den er i sandhed svær at lægge fra sig, når først man har taget hul.

Når jeg så alligevel kun giver den 4/5 stjerner, er det fordi,  at jeg mangler noget ekstra.
I min verden benytter jeg stadig 13-skalaen, når jeg skal bedømme en bog. Topkarakteren 13 uddeles “For den usædvanlig selvstændige og udmærkede præstation.” – og på trods af den fantastiske bog, som Havhvepsen er med spændingskurverne helt i top, så bliver det stadig “kun” til 4/5. Jeg kan ikke sige, hvad jeg mangler, men blot jeg mangler et eller andet for at bogen skulle helt op, hvor det er rigtig sjovt.

Bogens titel er også navnet på en ekstremt giftig gople, som lever ud for den thailandske og australske kyst. Navnet er velvalgt og dyret har også en central rolle i bogens fortælling.

Da jeg sad og læste bogen, begyndte jeg at tænke over, at det lader til, at der gemmer sig en helt anden historie i chefens, Victor Bachs, memoriale kartotek. Hans mareridt er vendt tilbage som en gammel plageånd, der trykker ham. Det ville være spændende, hvis sløret kunne løftes en lille smule i de kommende bøger. Der er formentlig en tanke bag, men nu er det pointeret.

Dette er en besked direkte til forfatteren – lad der nu ikke gå alt for længe, før vi får lov til at høre mere om Anna Blaafalk og hendes kollegers ageren. Jeg er sikker på, at vi er mange læsere, der glæder os til, at du løfter sløret for, hvad The Tailor og samtidig også Sara Berg går og pønser på.
Netop Sara Berg, som havde en aktiv rolle i store dele af den foregående bog, hører vi også om i Havhvepsen. Hun er blevet sat bag lås og slå, men hendes list og manipulerende evner skal vise sig at skabe hende flere fordele end man kunne frygte.

Havhvepsen anbefaler jeg til alle læsere, som elsker spænding og god gedigen underholdning i en kriminalroman. Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at stifte bekendtskab med Tommy Thorsteinssons forfatterskab.

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af Forlaget Forfatterskabet. Tusind tak for bogen.


KARAKTER

Den lever op til alle de høje forventninger Havhvepsen af Tommy Thorsteinsson
4 / 5

I øvrigt må I meget gerne tilføje mig på Goodreads, hvor jeg løbende opdaterer med mine læsninger.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

1 Comment

Skriv en kommentar