Boganmeldelse – Havfruens død af Morten og Søren Ellemose

Boganmeldelse - Havfruens død af Morten og Søren Ellemose

Havfruens død er tredje bind i serien om terrororganisationen Manus Albino, der er skrevet af brødreparret Morten og Søren Ellemose. De to foregående krimithrillers i samme serie har højt intensitetsniveau meget lig denne udgivelse.

Dronningen er død. Hele nationen er af lave efter tabet af dets royale overhoved. En lang række planlagte terroraktioner mod udvalgte turistattraktioner, steder og personer tvinger landet i knæ. Seriens to hovedaktører, Henning Lorentzen og Louise Jensen, påbegynder en intens jagt på den hensynsløse og superintelligente rigmandssøn, Sebastian de la Cour.

Alle sider i årets første “mursten” er nu endevendt, men heldigvis er bogens korte kapitler med til at sætte fut i læsehastigheden, og dermed kommer tredje bind i serien til at virke langt lettere at komme igennem end først antaget. 

‘Havfruens død’ fortsætter lige i hælene, hvor forgængeren slutter. Jeg vil derfor anbefale enhver potentiel læser af disse bøger, at man på det kraftigste overvejer at læse bøgerne i tiltænkt rækkefølge, selvom man godt kan hoppe ind i serien ved dette tredje bind. Jeg slår derfor gerne et slag for, at du starter med at læse ‘Københavns brand’ og herefter tager fat i ‘Fange 21’.

Hvert kapitel starter med en tidsangivelse og en lokationsbestemmelse, så vi er helt sikre på, hvor og hvornår handlingen foregår. Det fungerer egentlig rigtig fint, men nogle gange giver det lidt sig selv – hvis man altså følger lidt med. 
Oveni de respektive angivelser, bliver enkelte kapitler også ofte dedikeret til udelukkende at oplyse og informere læseren om eksempelvis episoder, handlinger eller kendte attraktioner såsom Rosenborg Slot. Det kan både virke forstyrrende, men samtidig kan det være behageligt, hvis man ikke selv har i sinde at sætte sig ind i tingene ved manglende viden. Jeg nød om ikke andet godt af brødreparrets indgående kendskab til de ting, de beskriver i de respektive kapitler bogen igennem.

Hjernen bag organisationen Manus Albino er, som jeg også påpeger det i min anmeldelse af ‘Fange 21’, næsten for perfekt og udspekuleret. Han regner ethvert kommende træk fra sine modstandere ud, før de har gjort det mindste, og uanset hvilke udfordringer Lorentzen og Louise stiller ham i sigte, undviger han og navigerer legende let udenom. Det kan godt komme til at føles som om en James Bond skurk, der er fuldstændig uovervindelig.

Bogen afsluttes med en kort kommentar om, at fortællingen fortsættes i næste bind, ‘Herrens hus’. Jeg glæder mig oprigtigt til at se, hvilken retning de to herrer har tænkt sig at serien skal drejes i de kommende bøger.

Samfundet vender langsomt dets statslige ledere ryggen, og stoppes Sebastian ikke i tide, ender Danmark i anarkisme og ragnarok. Det er dette altoverskyggende og uoverskuelig problem, som kriminalkommissæren og hans assistent står overfor. Hvorvidt de ting, de stilles til ansvar over for, er realistiske, er egentlig sagen uvedkommende. Morten og Søren Ellemose har skrevet endnu en virkelig spændende krimithriller, hvor der er skruet op for intens dramatik – der sker ikke alverden på de få dage, at handlingen strækker sig over, men det er nok til at være en god krimi.

Anmeldelsen er tilsendt som anmeldereksemplar, og derfor indeholder indlægget her reklame. Jeg har fået bogen af forlaget Forfatterskabet.


KARAKTER

En actionfyldt fortsættelse til de to foregående i serien Havfruens død af Morten og Søren Ellemose
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

1 Comment

Skriv en kommentar