Boganmeldelse – Fjenden iblandt os af Jakob Melander

Boganmeldelse - Fjenden iblandt os af Jakob Melander

Fjenden iblandt os er Jakob Melanders 6. bog i serien om den folkekære politiassistent Lars Winkler. Det er første bog i serien, jeg læser, og jeg synes egentlig godt, at man kan læse den selvstændigt uden de store problemer.

En lille pige bliver en morgen fundet død i en skraldecontainer i en af mange boligblokke i ghettoen Oksevænget. Lige inden fundet er borgmesteren i København, Kristian Havholm, på vej ud til boligblokkene for at styrke sin politiske position – med ønsket om at træde ind i landspolitik.

Politiet bliver tilkaldt og hurtigt går Ragnarok los i det lille multikulturelle samfund, da de risikerer at få både politidirektør, pressen og Folketinget på nakken, hvis de ikke lader Københavns borgmester besøge Oksevænget. Indbyggerne begynder så småt at mistænke hinanden for at have begået den forfærdelige forbrydelse mod den lille pige, alt imens Lars Winkler forsøger at forbinde alle trådene efter at være kommet tilbage fra 2 ugers orlov.

Hele bogens handling foregår inden for et enkelt døgn – eller for at være helt præcis inden for 17 timer. Jakob Melander har heldigvis delt Fjenden iblandt os op i både kapitler og også tidsintervaller i form af timer. Det betyder, at historien virker mere ægte, da der bliver angivet en tidsramme for hver enkelt lille bid. I nogle bøger kan det anderledes godt virke urealistisk, hvor meget hovedpersonerne når i diverse kapitler, men det synes jeg ikke, det gør i denne.

Bogen fik mig til at indse, at jeg har forskellige fordomme om personerne, der bliver beskrevet i fortællingen – såvel som de personer også har om hinanden. Jeg håber og tror, at meningen med bogen er, at vi som læsere skal sidde og se os sure på de forskellige medvirkende, som de også selv gør. Det var i hvert fald tilfældet for mig.

Hver eneste gang der er den mindste fremgang i efterforskningen, så anklager hele samfundet i Oksevænget vedkommende, som politiet har udpeget som Sorteper. Snakken går ekstremt hurtigt i krogene i det lille ghetto-samfund, og det virker som om, at der ikkeer én eneste, der kan slå en prut, uden de respektive blokke er blevet opmærksomme på dette.

Temaet i Fjenden iblandt os er, som jeg ser det, det her med at vi alle sammen mere eller mindre ubevidst går rundt og har en masse fordomme om hinanden og vores forskellige kulturer. Det er et emne, der bliver bragt op løbende i bogen, og jeg synes egentlig, at det også er ret så vigtigt i vores samfund i dag – uden at anmeldelsen her skal gå hen og blive politisk.

Det er ikke en bog, der er sprængfyldt med spænding, da det meste ligger i efterforskningen af, hvem der er gerningsmanden bag forbrydelsen. Men da efterforskningen, som tidligere nævnt, løber over et enkelt døgn, så er tempoet skruet i vejret. Jeg var bange for, at den ville blive kedelig, fordi jeg synes, at den var lidt sløv i starten, men sidste halvdel opvejede absolut dette indtryk..

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget People’sPress.


KARAKTER

En krimi om fordomme i en ghettobebyggelse Fjenden iblandt os
4 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar