Boganmeldelse – Ensom ulv af Thommy Thorsteinsson

Boganmeldelse - Ensom ulv af Thommy Thorsteinsson

Ensom ulv er en fremragende debutroman skrevet af den danske forfatter Tommy Thorsteinsson med politikvinde og drabsefterforsker Anna Blaafalk i hovedrollen.

En ung kvinde bliver fundet dræbt morgenen efter en Rihanna koncert på Refshaleøen i København. Hun har været udsat for en alvorlig forbrydelse, hvor hendes krop stort set er forkullet til ukendelighed. Den unge kvinde er kun iført et par hvide englevinger, hvilket ganske naturligt står i stærk kontrast til hendes nye mørkere kulør.
En international terrorist ankommer sideløbende til Danmark, og som beskrivelsen af bogen også påpeger det, så har de to historier måske en sammenhæng.

Jeg skulle lige ind i bogen og hele universet, før jeg kunne give mig rigtig hen, men da bogen efterfølgende fik lov til rigtig at udfolde sig, så kunne jeg slet ikke slippe den, før jeg havde vendt sidste side. Forfatteren skriver levende og holder hele tiden dialogen godt kørende med skarpe kommentarer fra de respektive politi-kollegaer. Det er altid lidt morsomt, hvis man selv sidder og siger: “Årh hold dog bøtte, Karsten”, eller et eller andet lignende i stuen, når man læser. Jeg håber oprigtigt ikke, at jeg står alene med den her..
Samtidig er Tommy enormt dygtig til at fortælle, hvordan omgivelserne ser ud, hvilket kun gør fortællingen mere ægte og autentisk.

For at fastholde terminologien fra bogen, så bliver det bestialske drab på den unge kvinde beskrevet ned i detaljen, og man føler næsten varmen og smerten hun ganske givet måtte have følt, når man læser seancen.

Bogens kapitler starter med en tids- og stedsangivelse, så læseren hele tiden er opmærksom på, hvor vi er i historien. Det er rigtig rart, fordi nogle gange kan jeg godt have tendens til at flyde lidt ud, når jeg læser. I Ensom Ulv var jeg hele tiden opmærksom på, hvor kapitlet foregik.

Jeg anbefaler alle, der kan lide at læse en god krimithriller med højt tempo at læse Ensom ulv. Det ville næsten være synd at gå glip af Tommy Thorsteinsson debutroman.
En ting jeg altid er meget imponeret over er, hvordan forfatterne skaber deres persongalleri og formår at beskrive personligheder og privatliv hos fiktive personer. Tommy tager ingen genveje i denne sammenhæng, da bogen indeholder velbeskrevne personlighedstræk hos de allervigtigste personer i bogen.

Jeg tillader mig at kalde Tommy Thorsteinsson for Steffen Jacobsens lillebror. Vi får i Ensom ulv en spændingsroman spækket med action, vold, sex og beskidte dialoger, som vi kender det så fint fra Steffen Jacobsen. Det, at vi får endnu en dansk forfatter i den kaliber, falder virkelig i min smag, da jeg som tidligere nævnt elsker action.
Der er mange ligheder mellem de to forfattere, men der er heldigvis også mange forskelligheder. Tommy Thorsteinsson har med Ensom ulv slået sit navn fast på den danske krimiscene, og jeg kan næsten ikke vente med at læse mere fra hans hånd.
Heldigvis kommer han allerede med en ny i samme serie til marts i år.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Forfatterskabet efter aftale med Tommy Thorsteinsson.


KARAKTER

Jeg kan næsten ikke vente til næste bog i serien Ensom ulv af Tommy Thorsteinsson
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

1 Comment

Skriv en kommentar