Anmeldelse – Patent på mord af Lisbeth og Steen Bille

Anmeldelse - Patent på mord af Lisbeth og Steen Bille

Patent på mord er en kriminalroman skrevet af Steen Bille og Lisbeth Bille og er første bind i serien, Mandix. Serien var oprindeligt skrevet som en Storytel Original, som nu er blevet udgivet i fysiske eksemplarer. 

Seriens hovedperson Freddie Mandix er blevet ansat i Forskningsministeriet som en slags svindeljæger. Sammen med sine to nye kollegaer Emma og Malthe skal han forsøge at opspore fusk blandt danske forskere. En serie af døde rotter, der er et led i en række forsøg knyttet til behandling for leukæmi, vækker mistanke, og pludselig må Freddie sætte både liv og lemmer på spil for at redde menneskeliv – og måske også hemmeligheden om fortiden. 

Egentlig er ‘Patent på mord’ ganske underholdende og har et fint og anderledes plot, som jeg ikke har set før. Selvom det synes rigtig interessant det hele, så fangede bogen mig aldrig sådan for alvor. Til tider synes jeg det blev lidt trivielt – eller småkedeligt vil nogen måske endda sige. Når det er sagt, tror jeg, det er en krimi, der vil falde i manges smag, fordi den kombinerer mord med kærlighed og personlige relationer – det er, som jeg tidligere har nævnt et par gange på bloggen, bare ikke altid min kop te.

Rotter, leukæmi og mord. Det er alle tre centrale dele af ‘Patent på mord’. Ja, det sidste sagde måske lidt sig selv. Selvom det nu ikke er altid, at titlen på en given bog matcher med indholdet. 

Jeg fik bøgerne (hele serien er bestående af tre kriminalromaner) tilsendt med posten som en overraskelse fra forlaget, og jeg er faktisk ikke sikker på, om jeg ville have læst dem, hvis de ikke var blevet sendt til mig ud af det blå. Det tror jeg ikke umiddelbart, jeg ville. Og det er i virkeligheden synd og skam, fordi jeg tror, mange af os ofte tager de bøger ned fra hylderne, hvor vi i forvejen kender forfatteren, eller hvor han eller hun er blevet omtalt særligt positivt i medierne og/eller på blogs – som vel i virkeligheden også er en form for medie.
Jeg har længe gerne ville blive bedre til at læse forfattere, som jeg ikke kendte i forvejen, og du kan derfor også finde mange anmeldelser af ukendte forfattere på bloggen, men i takt med at jeg har mindre tid til at læse, des mere tyer jeg formentlig til at læse de bøger, som jeg enten ved har en høj kvalitet qua tidligere udgivelser, eller hvor jeg virkelig har lyst til at vide mere om enten bogen eller forfatteren.

Og hvor vil jeg så hen med alt det her? Jo, det betyder formentlig, at jeg hurtigt kommer til at lukke ned for en ellers meget fin serie, hvis den første bog ikke lige fanger min interesse tidligt i forløbet – og ‘Patent på mord’ er desværre en af de romaner, hvor jeg må erkende, at interessen ikke blev vakt, og jeg derfor ikke kommer til at læse videre i serien om Mandix. 

Jeg håber, at du vil give serien et forsøg, hvis du ikke allerede har gjort det.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er modtaget som et anmeldereksemplar/gave fra forlaget PeoplesPress.


KARAKTER

Bogen fangede mig aldrig for alvor Patent på mord af Lisbeth og Steen Bille
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar