Anmeldelse – Forhøret

Anmeldelse - Forhøret

Foto | Viaplay
‘Forhøret’ er en ny dansk krimiserie produceret direkte til streamingtjenesten Viaplay. Den er skrevet og kreeret af Christoffer Boe, og serien har nogle af de største danske skuespillere på rollelisten. 

Bjørn, spillet af Ulrich Thomsen, kommer ind på retsmedicinsk institut, hvor han finder sin afdøde datter liggende på det kolde bord. Han forsøger at opklare hendes død ved at kortlægge hendes sidste dage. I sin søgen på sandheden bliver han mødt af barske sandheder om både datteren, hendes omgangskreds og sig selv.

Først og fremmest. Jeg er kæmpe fan af serien. I princippet behøver jeg ikke skrive mere, men måske det kunne være rart for jer læsere at høre, hvorfor jeg er så begejstret for ‘Forhøret’.

Første afsnit sætter scenen for resten af sæsonen med en virkelig stærk og følelsesladet start, hvor seriens vigtigste person(er) bliver introduceret. Det er som med så mange andre serier en slags “pilotafsnit”. Noget af det, der gør ‘Forhøret’ anderledes, er, at alle afsnit er små korte bidder på ca. 20-25 minutter, hvor der kun er ganske få karakterer involveret. Ydermere foregår hvert afsnit på én lokation, hvilket giver en fornemmelse af, at man læser forskellige kapitler i en samlet fortælling.

Noget andet, der gør serien til noget ganske særligt, er, at hvert afsnit bliver indledt af hver deres intro. Det er ikke den samme kedelige svada, som man skal trækkes gennem. Det er specielt rart, når man ser et par eller tre afsnit i rap, som man nemt kommer til med de korte afsnit. 
Introen er altså også en intro til det forhør, der netop skal til at udfolde sig i den kommende episode – for hver episode har hver deres forhør. 

Serien er en mørk fortælling om en fars indre kamp med sig selv. Han er nødt til at gøre op med nogle af de dæmoner, som har plaget ham igennem en årrække. Løbende i efterforskningen af datterens død finder Bjørn frem til hemmeligheder om datteren, han ikke i sin vildeste fantasi kunne have forestillet sig. 

Ulrich Thomsen bærer serien på sine skuldre i fuld kontrol. Jeg nyder at se hans skuespil, og måske tager han nogle af de indebrændte følelser fra karakteren Bjørn med i sin skitsering af Carl Mørck i filmatiseringen af ‘Marco Effekten’ – det kunne man da om ikke andet håbe på.

Seriens sidste episode har “sæsonafslutning” med i titlen, hvilket jo ganske givet må betyde, at serien fortsætter minimum en sæson mere. Det afhænger formentlig af, hvor mange seere den har haft, men man må formode, at vi er mange danskere, som har fulgt med – om ikke andet grundet det flotte cast. 

Jeg var stærkt underholdt hele vejen igennem, og jeg håber, at Viaplay vælger at køre videre med Ulrich Thomsen i hovedrollen som denne selvtægts-,semi-korrupte og fortabte politimand. Hvad næste sæson af ‘Forhøret’ skulle omhandle, har jeg dog ingen idéer om, men mon ikke manden bag har en plan.

Du kan også læse min anmeldelse af ‘Den som dræber – Fanget af mørket’, som er en anden Viaplay Original, her.


KARAKTER

En stjernespækket krimi-fornøjelse Forhøret
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar