Anmeldelse – Dagen der aldrig kommer af Tom Peder Olsen

Anmeldelse - Dagen der aldrig kommer af Tom Peder Olsen

Dagen der aldrig kommer er Tom Peder Olsens første bud på en spændingsroman – og efter sigende er der flere bøger på vej fra forfatteren, hvilket jeg helt personligt vil glæde mig til; du kan læse mere herunder hvorfor.

Hele gildet starter med, at et kendt rockerpar findes brutalt myrdet. Første indskydelse er naturligvis et opgør banderne imellem og de stridigheder rivaliseringerne kan forårsage. Metoderne ligner dog ikke en klassisk rockerlikvidering, og i takt med at efterforskningen skrider frem, bliver politiet og herunder hovedperson Magnus Rhode en del af et langt større spil om hævn, undertrykkelse og magtmisbrug. Og så vil jeg lige skynde mig at sige, at Den Spanske Inkvisition spiller en stor rolle i bogen. Du har derfor en både bestialsk og grum fortælling i vente.

Hvad siger man? Er dagens Danmark ikke tiden, hvor vi skal passe en lille smule på med at opdele køn på den klassiske facon. Jeg har så sent som i morges (anmeldelsen er skrevet søndag d. 29. november) set i Go’Morgen Danmark, at vi helst ikke må kigge på de klassiske kønsroller længere, da vi i højere grad skal fokusere på mennesket bag og ikke beklædning eller udsmykning. Nå, det er noget, Tom Peder Olsen har set stort på i ‘Dagen der aldrig kommer’. Vi har at gøre med en forfatter, som tør tage kampen op med nutidens politiske korrekte kønsdebat. 
Og hvad mener jeg så med det? Jo, romanen er ikke bange for at have en hovedperson, der godt kan lide at kigge på et par runde baller og fyldige bryster, når han ser dem, uden at skamme sig og undskylde. Derudover er kvinderne i bogen af samme skuffe – bare den anden vej rundt. De dåner bare ved synet af Magnus Rhode. 
Jeg håber ikke, jeg skræmmer nogen væk ved at give denne information. Jeg selv var en smule lettet ved at læse en kriminalroman, hvor man “godt må” skrive sådan og være lidt åbenmundet.

Man kan i virkeligheden undre sig over, hvorfor hovedpersonen ikke hedder Magnus Rhône; en ægte vin-connaisseur. En mand, der er storforbruger af både kvinder og vin – begge i en klasse, de fleste ikke kommer i nærheden af. Det er dejligt befriende, da ‘Dagen der aldrig kommer’ både er fandenivoldsk og ærlig. 

Du har med ‘Dagen der aldrig kommer’ en kriminalroman i vente med lige dele dyre vine og Metallica. Og ikke at jeg skal vade i det, men jeg synes, vi har set en del gerningsmænd før, der er vilde med Metallica og lader sig drage af deres lyrik. Naturligvis er alting et remix af noget andet i dag, og det skal heller ikke tage noget fra denne meget, meget spændende roman. Fordi den er god. Rigtig god.

Grunden, til at jeg går lidt – hvad der kan synes – hårdt til bogen, er, at den faktisk er rigtig god, og jeg, grundet min tilgang til bøger, går kritisk til værks. Jeg leder efter elementer, jeg ikke er enig i eller lignende, så min anmeldelser kan derfor til tider fremstå lidt negative. Men alt er ment godt. 

Godt skruet sammen, Tom Peder Olsen. Jeg glæder mig til at læse mere fra samme skuffe.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Furore. Tusind tak for bogen.


KARAKTER

Dejlig forfriskende og elskrevet Dagen der aldrig kommer af Tom Peder Olsen
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar