Anmeldelse af Skindød – Thomas Enger

Anmeldelse af Skindød - Thomas Enger

Skindød af Thomas Enger er første roman i en serie, der består af fem bøger på nuværende tidspunkt, hvis jeg ikke tager helt fejl. Hovedpersonen i serien er den norske internetjournalist, Henning Juul.

Selvsamme hovedperson mistede sin søn i en brand for to år siden – altså i forhold til bogens tidsregning. Selv fik Henning pådraget sig et brandskadet ansigt og endnu flere ar på sjælen, men han er nu tilbage på redaktionen som kriminal-reporter, hvor han skal dække “Ekeberg-sagen”. Både kollegaer og den nye tilværelse kræver en smule tilvænning for den garvede journalist, da han skal til at arbejde på en anderledes facon og skal arbejde sammen med sin eks-kones kæreste. Sagen er dog vigtigere, og den begynder at vokse på Henning – i en sådan grad at han indleder sin egen efterforskning.

Jeg synes faktisk slet ikke, at ‘Skindød’ er så tosset endda. Selvom jeg har læst flere anmeldelser på henholdsvis Saxo og Goodreads, hvor folk kalder bogen både tynd og kedelig, så er jeg lidt i den anden grøft. Jeg var godt underholdt, og jeg glæder mig til at lære Henning Juul endnu bedre at kende, da jeg spår, at lagene i hans fortælling er mange, og der kan bygges meget på både serien før og efter tidsregningen i denne roman. 

Vi følger som tidligere nævnt journalist Henning Juul, som netop er vendt tilbage fra et længere fravær grundet sønnens død. Han kommer ind første dag og bliver sat direkte på en voldsom drabssag. 

Personlige problematikker og eskapader har aldrig sagt mig det helt store, hvilket de personer, der ofte følger med på bloggen, også er klar over – det slap jeg til dels også for med ‘Skindød’. Og når man så lægger alle de mange plusser sammen og medregner, at det faktisk også er en debutroman, så mener jeg ikke, at man kan klandre Thomas Enger for noget andet en godt gedigent arbejde. 
Norske krimier kan efter min mening svinge meget både i kvalitet og indhold, men langt størstedelen af de norske udgivelser, jeg har læst inden for de seneste år, har alle scoret relativt højt på min ellers til tider skeptiske rangstige. 
Særligt, er jeg blandt andet også glad for Heine Bakkeid (senest udkommet med Vi skal ikke vågne), som jeg mener er en af de forfattere fra vores søsterland, som jeg mener kan blive et rigtigt sjovt bekendtskab for os læsere i Danmark.

Jeg ser frem til at læse videre i serien om Henning Juul, da jeg tror, jeg vil få mange gode timer i selskab med ham og hans historie.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er læst på min Reader, som jeg har fået sponsoreret og tilsendt af Mofibo – tusind tak for denne, som virkelig er god, hvis man læser på ryggen uden nakkestøtte eller i direkte sollys.


KARAKTER

Den er stadig glimrende i 2020 Skindød af Thomas Enger
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar